Andre fag

HHX

17. juni 2002 af SP anonym (Slettet)
Hej jeg ville bare lige høre, om nogle af jer går eller har gået på HHX, og kunne fortælle mig om det er svært. For jeg har hørt at det er nemmere end gymnasiet, men det er jo selvfølgelig dem der har/går på gymnasiet som har fortalt mig dette. Og så ville jeg hører fra en eller flere der har/gået på HHX .Men det må selvfølgelig også være jer som går på gymnasiet.

hilsen: Stine

PS Og husk at skrive hvilken handelskole i kommer fra, så jeg også ved lidt om miljøet fra jeres egen handelskolen.Så fortæl endelig hvordan jeres handelskole er.

-tak på forhånd

Svar #1
21. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Hej! Jeg har selv lige afsluttet HHX her den 17. Juni. Jeg vil ikke sige, at det har været let, men det har bestemt heller ikke været svært.

På handelskolen har man mange spændende fag, som man kan bruge til noget senere hen.-fx. erhvervsøkonomi, afsætning(noget om markedsføring) og erhvervsret(jura)! I det almene gymnasie har man derimod musik, gymnastik, religion, oldtidskundskab, billedkunst, og så kan man jo diskutere, hvor meget man kan bruge det til, når man skal videre..!!-ik' meget efter min mening!

Når man har en HHX kan man gøre lige hvad man vil,-altså læse videre eller få en læreplads. Efter det almene gymnasie kan man derimod kun læse videre, og det er jo ikke sikkert, at man har lyst til det!

Man kan jo også undre sig over, hvorfor der er en 1-årig HHX, samt hvorfor der er mange fra gymnasiet, der tager denne..-det er jo lige præcis fordi de finder ud af, hvor begrænsede deres muligheder er med den alm. gymnasie udd.-for som sagt kan det være pisse ligemeget for de flestes vedkommende, om man er god til idræt og oldtidskunskab!-det får man altså ikke noget job af! Der findes omvendt ikke nogen 1-årig gymnasie-udd., fordi det kan man alligevel ikke bruge til noget!

Jeg har selv gået på Horsens Handelsskole, og det har helt klart været OK! Handelsskoler er generelt ikke så "sociale" som det alm. gymnasie, måske fordi der ikke er morgenmøder, musiktimer osv, der selvfølgelig er med til gøre det hele mere socialt! Derimod har vi undervisning i IT, hvilket er meget vigtigt idag, hvis nogen ikke skulle ha opfanget det!-måske er det ikke det sjoveste, men man må igen tænke på, hvad man kan bruge til noget senere hen!

Hilsen HHX-studenten

Svar #2
21. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Mange i min klasse gik selv i det alm. gymnasie før de startede på HHX. De sprang også fra, fordi det var svært!-(mat-linie)! I gymnasiet har man mat på B-niveau, og det har man også på HHX, altså burde det være lige svært. Det er det samme niveau, men på HHX er undervisningen nemmere at forstå, fordi man får forklaret mange beviser/formler ud fra erhvervs-eksempler, hvilket gør, at det virker realistisk, og samtidig kan man se i hvilke situationer, man kan bruge de enkelte beviser til noget!

Ligesådan med sprog fx. engelsk-det har man også begge steder på B-niveau. I det alm. gymnasie læser man noveller og bøger, og det er da også fint nok, men på HHX lærer man også at lave/oversætte forretningsbreve, man læser forsk. virksomhedsanalyser osv. ud over novellerne og bøgerne. Sådan er det stort set i alle fagene-altså man har en vinkel, som peger over mod det erhvervsrelaterede, hvilket jeg synes er godt!

Det er næsten ligegyldigt, hvad man skal lave senere hen, så kan man bruge HHX-fagene til noget! Mange fra gymnasiet vil fx. læse jura, men det er bare 10 gange federe for en HHX-student, for de har lært, hvordan man sælger sig selv og sin ydelse bedst muligt, hvilket det også kræver, at man kan som advokat.-Derudover har de jo haft erhvervsret og økonomi, hvilket man også har en del af på jura-studierne!-bare et typisk eksempel.



Svar #3
21. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

"hvordan man sælger sig selv og sin ydelse bedst muligt"

Det lærte en pige på istedgade mig også forleden, men det er vel et spørgsmål om teknikken, right?

Ej, spøg til side. Jeg vil påstå, at gymnasiet er så meget bedre, fordi udlændinge mere søger mod handelsskolerne. Da de immervæk laver meget kriminalitet så ødelægger de det for andre...

Svar #4
21. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Arrthj... bullshit.

Svar #5
24. juni 2002 af SP anonym (Slettet)

Ja noget lort du kommer med Anonym. Jeg går selv på HHX mat. og på min handelsskole er der ikke nogen problemer. Dem der vil lave ballade går jo ikke i skole! Men jeg tror virkeligt du har brug for hjælp. Vedrørende dit had mod udlændingen/fremmede, det kan bevirke til, at du ikke går den rigtige vej! Du er et dårligt eksempel på, hvordan man skaber fred i verden. Du burde virkeligt søge hjælp hos en psykolog, det vil hjælper dig med og forstå, at det ikke er meningen at man skal hade hinanden i verden. Hvad får du ud af at hade andre? Ikke en skid. Fordommene skråt op med dem. Jeg kan sgu heller ikke lide, at der er nogen andre mennesker i landet, der ikke kan opføre sig ordentligt. Det er helt forkert, at sige at kun udlændingene skaber problemer for dig! Det kunne f.eks. havde været en dansker, der har udøvet noget på dig. De negative tanker, du render rundt og bruger din energi på, gøre altså ikke at du får det bedre, jo mere du hader, kan du altså risikerer at ødelægge dig selv. Være ligeglad med andre, tilgive kan aldrig skade, tænk på at du ikke skal slå tilbage hvis han slår dig! Men brug selvforsvar hvis det er nødvendigt. Hvis han slår dig, vil retssystemet nok hjælpe dig, selvtæk er ikke løsningen! Hvis du får dig selv til at tænke, han er jo dum t gøre det, han skal nok få sin straf. Leve dit liv lade andre være dem selv. Fordomme er noget af det værste af et ord man kan finde i ordbogen! Alle de ord der forbinder med at man gøre andre ond fortræd ligger nummer et!

Svar #6
10. juli 2002 af SP anonym (Slettet)

Jeg er lige blevet færdig med 2. år på hhx (på skive handelsskole), og jeg synes det er meget bedre end det jeg hører ovre fra dem der går på gym.
Jeg vil lige sige at jeg er enig med dem der siger at du har meget mere brug for et fag som afsætning eller erhversøkonomi, end du har brug for oldtidskundskab.

Sværhedsgraden er ikke vildt svær. Det var også noget jeg var bange for da jeg startede, men hvis man har interresse for fagene, så kommer det af sig selv.

Angående det sociale, så ved jeg ikke om det er værre eller bedre end det på gymnasiet, men jeg vil sige at selve sammenholdet i klassen, det kunne jeg ikke forestille mig bedre. Så hvis du ikke vil være læge eller sådan noget, så kan jeg ikke se nogen grund til ikke at vælge hhx.

Svar #7
12. juli 2002 af SP anonym (Slettet)

>Jeg vil lige sige at jeg er enig med dem der siger at du har meget mere brug for et fag som afsætning eller erhversøkonomi, end du har brug for oldtidskundskab.

Tja dette kan vist diskuteres i meget lang tid, men en ting er sikkert; Hvis du vil have en økonomisk uddannelse bagefter er det ikke en hindring at tage en gymnasial uddannelse da du meget hurtigt kommer op på "samme økonomiske niveau" som HHX ere.

Det har jeg hvert fald selv erfaret.

Svar #8
12. juli 2002 af SP anonym (Slettet)

Desuden kan det være meget nyttigt at lære matematik på den "hårde måde" hvor man abstraherer meget fra det virkelige da man også for brug for sådanne en abstraktion i advanceret økonomi.

Brugbart svar (1)

Svar #9
27. november 2002 af Simone (Slettet)

Jeg er første års på Herning HHx. Jeg havde selv troet at det var hårdere end som så. Egentligt er det ikke så slemt hvis man bare laver sine lektier og følger med i undervisningen.
Jeg hører tit Gym eleverne sige at de er trætte af alle deres afleveringer osv. På Hhx er der ikke lige så mange afleveringer, men jeg vil sige at vi lærer lige så meget som på gym mht. matematik. (det er jo klart da det er en handelsskole.)
Jeg vil i hvert fald anbefalde HHx.

Brugbart svar (1)

Svar #10
27. november 2002 af Lasse

Man kan slet ikke sammenligne Mat på HHX og GYM!

Svar #11
02. december 2002 af SP anonym (Slettet)

Hvorfor????

Brugbart svar (1)

Svar #12
02. december 2002 af Lasse

Pensum er ikke det samme, på handelsskolen er det mere "handelsrettet" matematik man har. Jeg har selv Mat på A-niveau fra handelsskolen og da jeg startede på min nuværende uddannelse manglede jeg en masse teori som de havde haft på gymnasiet!

Skriv et svar til: HHX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.