Engelsk
Grammatiske fejl
Er der nogen der vil hjælpe mig lidt? jeg har fået den her aflevering, jeg har selv prøvet at finde fejlene, men jeg har ret svært ved grammatiske regler, nogen der kan hjælpe???
Politicians should give more consideration to the millions of people which they represent
Politicians should give more consideration to the millions of people whom they represent
(forkert brug af relativt pronomie)
He is tremendous fond of reading and writing but rarely finds the time to pursue his hobby
He is tremendous fond of reading and writing but rarely finds the time to pursue his hobbies
(hobby skal være i flertal, og skal derfor være hobbies)
They normally fulfilled their childrens’ wishes, but in this particular case they had to say no.
They normally fulfilled their children’s wishes, but in this particular case they had to say no.
(der skal være apostrof før S og ikke efter S, ved S-genetiv af substantiver)
Health officials warn that anyone who look directly at the sun during an eclipse may put his sight at risk
Health officials warn that anyone who looks directly at the sun during an eclipse may put his sight at risk
(Look skal være i flertal)
The novel is about a man which 90th birthday is approaching
The novel is about a man whose 90th birthday is approaching
(Der er brugt et forkert relativt pronome)
In Obama’s “State of the Union Address” no American was left in doubt about that the USA has suffered another Sputnik shock.
In Obama’s “State of the Union Address” no American was left in doubt that the USA has suffered another Sputnik shock
(der skal ikke være noget about)
If the ice cap melts, even London cannot avoid to be flooded due to rising tides.
If the ice cap melts, even London cannot avoid being flooded due to rising tides.
(skal være being i stedet for to be)
Svar #1
27. januar 2012 af PSXL
Jeg har en regel til din sidste sætning:
The -ing form is used after certain verbs:
- avoid, dislike, enjoy, finish, give up, mind/not mind, practise
dvs. der er specielle ord, som der skal infinitiv eller ing-form efter, og så findes der også ord, som kan have både infinitiv og ing-form efter.
He is tremendous fond of reading and writing but rarely finds the time to pursue his hobbies
- jeg ville sætte -ly efter tremendous, fordi det henviser til adjektivet, og tremendously er også et adverbium.
Svar #2
27. januar 2012 af Stygotius (Slettet)
1. Politicians should give more consideration to the millions of people which they represent
Politicians should give more consideration to the millions of people whom they represent
(forkert brug af relativt pronomie) OK
2. He is tremendous fond of reading and writing but rarely finds the time to pursue his hobby
He is tremendous fond of reading and writing but rarely finds the time to pursue his hobbies
(hobby skal være i flertal, og skal derfor være hobbies) Hvorfor skulle "hobbies" dog være bedre end "hobby" ? (se den rigtige rettelse i #1)
3. They normally fulfilled their childrens’ wishes, but in this particular case they had to say no.
They normally fulfilled their children’s wishes, but in this particular case they had to say no.
(der skal være apostrof før S og ikke efter S, ved S-genetiv af substantiver) OK
4 . Health officials warn that anyone who look directly at the sun during an eclipse may put his sight at risk
Health officials warn that anyone who looks directly at the sun during an eclipse may put his sight at risk
(Look skal være i flertal) Nej , men du har rigtigt rettet 'look' til 'looks'
5. The novel is about a man which 90th birthday is approaching
The novel is about a man whose 90th birthday is approaching
(Der er brugt et forkert relativt pronomen) OK
6. In Obama’s “State of the Union Address” no American was left in doubt about that the USA has suffered another Sputnik shock.
In Obama’s “State of the Union Address” no American was left in doubt that the USA has suffered another Sputnik shock
(der skal ikke være noget about) OK
7. If the ice cap melts, even London cannot avoid to be flooded due to rising tides.
If the ice cap melts, even London cannot avoid being flooded due to rising tides.
(skal være being i stedet for to be) OK (Hvis det skulle være helt rtigtigt, skulle der stå 'owing' to rising tides, men det er der diskussion om''
Svar #3
28. januar 2012 af Marie93 (Slettet)
Tak det har virkelig hjulpet :)
Kan det så passe at reglen i nr. 4 er: look står i 3. person ental præsens og skal derfor ikke være look, men looks??? :)
Svar #4
28. januar 2012 af Stygotius (Slettet)
Ja da, -"anyone", "anybody", "everyone", everybody" er altid 3.pers. ental.
Svar #6
06. april 2012 af juliehostrup (Slettet)
så kan jeg spørge hvad er regelen i nr 5 den hvor man skal fjerne about. Det har jeg også selv fundet frem til alene af den grund det lyder bedre, men hvad er den egentlige regel?
Svar #7
06. april 2012 af Stygotius (Slettet)
Du mener nok nr.6.
Reglen er at man på engelsk ikke kan indlede en ledsætning med en præposition foran en konjunktion (bindeord) -som man godt kan på dansk.
Der findes kun én undtagelse, og det er udtrykket "in that" (= i og med at).
Du løser problemet ved at
a) fjerne præpositionen (som m i nr.6)
b) indskyde et "the fact" foran konjunktionen ( "Han var rystet over at......." = "He was shocked by the fact that.....")
c) brugen en gerundium (ing-form) af verbet i ledsætningen ("Han var ked af at han havde snydt hende" = "He was sorry for cheating her")
Svar #8
07. april 2012 af Stygotius (Slettet)
#1 PSXL,
Det hedder "He is tremendously fond of......."
Skriv et svar til: Grammatiske fejl
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
