Fysik

Fysik - Tryk i vand

03. februar 2012 af Geeek (Slettet) - Niveau: B-niveau

OPGAVE 1)

 

En dykker, som arbejder uden specielt dykkerudstyr, kan dykke ned til en dybde på omkring 18 m. Find trykket i 18 m's dybde. Antag at luftrykket er 1 atm og benyt, at saltvands densitet er 1,03 g/cm^3.

LØSNING TAK ;)

 

OPGAVE 2)

Vandtrykket i vandrørene i en boligbloker på 5.sal målt til 350 kPa. Beregn vandtrykket på 1.sal, der ligger 12,5m længere nede. Antag at vandet befinder sig i et luket rørsystem.

LØSNIG TAK ;)

 

På forhånd tak:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at tryk er kraft pr areal.


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. februar 2012 af mathon

OPGAVE 1)
                                    P = d
·ρ·g + (1 atm)                            d er dybden

                                    P = (18 m)·(1030 kg/m3)·(9,80 N/kg) + (101325 Pa)

    

                     
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2012 af mathon

OPGAVE 2)
                        
vandtrykket på 1.sal = vandtrykket på 5.sal - trykket af 12,5 m vand

                         (3,50·105 Pa) - (12,5 m)·(1000 kg/m3)·(9,80 N/kg)

 

.........

     Pa = N/m2   

      


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2012 af mathon

   tryk er defineret som kraft pr. areal vinkelret på fladen

             trykket af en
                                 h meter høj, stillestående væskesøjle med densiteten ρ
   kan beregnes af
                                 tryk = (volumen · densitet · tyngedeacceleration) / areal

                                 tryk = (højde ·areal · densitet · tyngedeacceleration) / areal

                                 P = (h·A·ρ·g) / A

                                 P = h·ρ·g                i SI-enheder

 


Svar #5
04. februar 2012 af Geeek (Slettet)

Mange Tak;)


Skriv et svar til: Fysik - Tryk i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.