Matematik

radius (areal af cirkel)

10. maj kl. 12:20 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle, der kan hjælpe med følgende opgave?

Jeg ved, at for at finde arelaet af en cirkel er det følgende formel man skal bruge A (cirkel) = pi(3,14)*r^2, men når jeg beregner det bliver det bare til A(cirkel)=3,14*36, hvilket er = 113,04, men det virker ikke til at jeg kan bruge et til at gør rede for selve opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj kl. 12:24 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj kl. 12:24 af jl9

Figuren består af:

1 kvadrat + 3/4 cirkel


Svar #3
10. maj kl. 12:35 af SkolleNørd

#2

Figuren består af:

1 kvadrat + 3/4 cirkel

hvor kommer 27*pi fra? Det kan jeg ikke se.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj kl. 12:37 af jl9

Det kommer fra 3/4 af arealet af en cirkel med radius 6


Svar #5
10. maj kl. 12:42 af SkolleNørd

#4

Det kommer fra 3/4 af arealet af en cirkel med radius 6

27 er da på ingen måde 3/4 af u dm? Knan du evt. tegne det eller bare forklare hvad der tilhøre hvad, for der er jo nikke tale om en kugles areal


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj kl. 12:46 af jl9

Tegningen er i opgaven. Prøv og forkort:

3/4 * Pi * r^2

hvor r=6


Svar #7
10. maj kl. 12:51 af SkolleNørd

#6

Tegningen er i opgaven. Prøv og forkort:

3/4 * Pi * r^2

hvor r=6

Det du bruger er en formel for en kugle og ikke en cirkel. Dermed er det vel forket formel du går udfra.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj kl. 13:08 af jl9

Det er ikke formlen for en kugles rumfang.

Prøv og kig på modellen af glaspladen i opgaven. Glaspladen består af en kvadrat (oppe i venstre hjørne) plus det tilbageværende af en cirkel. Prøv og forestil at kvadratet bliver fjernet, så er der tre kvarte af en cirkel tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj kl. 13:13 af Anders521

#7 Regnestykket i #6 er rigtig, da det kun er 3/4 af cirklens areal der skal bestemmes - ellers får du ikke tallet 27·π. Måske tænker du formlen V = (4/3)·π·r3, men denne er for at bestemme en kugles rumfang.


Skriv et svar til: radius (areal af cirkel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.