Kemi

Ligevægtskoncentration

05. februar 2012 af Marimekko (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har problemer med følgende opgave og håber, der er en sød sjæl derude, som vil hjælpe mig igennem den..

- Når glucose, som i fast tilstand foreligger som beta-glucose, opløses i vand, indstiller der sig en ligevægt mellem to former, kaldet beta-glucose og alfa-glucose.

Beregn ligevægtskoncentrationen af hver af de to former i en glucoseopløsning, hvor totaltkoncentrationen af glucose er 1 M og ligevægtskonstanten er 0,57

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af mathon

 

                                            α-glucose   <--->   β-glucose
koncentrationer i mol/L:         (1-ε)·c                   ε·c                           0<ε<1

                     
  ligevægtsligningen 
                                           [β-glucose] /  [α-glucose] = 0,57      giver

                                           ε·c / (1-ε)·c = 0,57           

                                           ε / (1-ε) = 0,57    

                                           ε = 0,363  

 

                                            α-glucose   <--->   β-glucose
koncentrationer i mol/L:     (1-0,363)·(1 M)       0,363·(1 M)

                                             0,637 M                 0,363 M     


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2020 af denjwdj

kan du lige uddybe hvad du gør, altså hvordna får du det der 0,363 ud af en ligning, hvor der ikke indgår nogle tal men 0,57?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2020 af ringstedLC

1 og 0.57 er vel tal...:

\begin{align*} \frac{\varepsilon }{1-\varepsilon } &= 0.57\\ \varepsilon &= 0.57\cdot \left (1-\varepsilon\right ) \\ \varepsilon+0.57\cdot \varepsilon &= 0.57 \\ \varepsilon &= \frac{0.57}{1.57}=0.363 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2020 af denjwdj

Taaaak :)

Er du god til sådan noget her, skulle også have et andet spørgsmål? :)


Skriv et svar til: Ligevægtskoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.