Fransk

Nægtelser

05. februar 2012 af camillethe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg håber der er nogen der kan forklare mig disse nægtelser. Ser I, vi har fået stillet til opgave at indsætte de manglende nægtelser. Jeg har kun stiftet bekendtskab med; pas, plus og jamais. I opgaven er der følgende også; aucun/que/rien/personne/ni. < Dem har jeg ikke stiftet bekendtskab med før. Alle skal bruges, og de skal indsættes i følgende sætninger. Har indsat nogle. 

Håber der er nogen der kan forklare mig hvordan og hvorfor jeg skal bruge, netop denne nægtelse. 

 

1. Guy n’est pas riche.
2. Pour toute famille, il n’a _______ tante Èlise. Il n’a _________ d’accord.
3. Geneviève veut l’épouser. Madame Emery n’est pas d’accord.
4. Elle n’a _____ dix-sept ans ____ ne presse.
5. Madame Emery n’aime _____ ce garçon qui n’a ____ avenir et qui n’a même ____ fait son régiment. Il ne pourra ____ la faire vivre ____ élever ses enfants !
6. Geneviève ne sait ____ de la vie : elle n’est pas une petite fille, toute petite, ___ une femme.
7. Mais Geneviève ne voudra ___ quitter l’homme de sa vie, pour ___ au monde. Elle préfère ne pas au monde. Elle préfère ne pas revoir sa mère plutôt que perdre Guy. Elle en mourrait.
8. Seulement, on ne meurt d’amour plus au cinéma !

 

Med Venlig Hilsen

Camilla Eskesen Laursen


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. februar 2012 af french doctor

Hej Camilla,

Det var dog en ondskabsfuld opgave - den er virkelig bøvlet.

Men måske er der tale om sætninger om en tekst/film eller lignende, som I har arbejdet med, og så I derfor kender til historien???

Nedenfor skal du et par steder bruge "rien" = intet = fx Geneviève kender intet til livet = har ingen livserfaring.

Geneviève ne sait __rien__ de la vie : elle n’est pas une petite fille, toute petite, _ni__ une femme. [ni betyder: "heller ikke"]

7. Mais Geneviève ne voudra _pas__ quitter l’homme de sa vie, pour _rien__ au monde. Elle préfère ne pas [Her mangeler et ord] au monde. Elle préfère ne pas revoir sa mère plutôt que perdre Guy. Elle en mourrait.
8. Seulement, on ne meurt d’amour plus au cinéma [sætningen ser ud til at være lidt mangelfuld] !

Sincèrement

Thomas

- - -

Sincèrement Thomas


Skriv et svar til: Nægtelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.