Matematik

Potensudviklinger

06. februar 2012 af peterlogbog (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor mange procent skal x vokse for at y aftager med 30% ?

ligningen for potensudviklingen er y= 34,125*x^-1,513

 

Håber der er nogen der kan hjælpe mig med opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

y(x(1+r)) = y(x)·(1 - 0,30)

som en ligning i r .


Svar #2
06. februar 2012 af peterlogbog (Slettet)

tak for svaret, men jeg forstår stadig ikke helt hvordan og hvorledes :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Forskriften har formen y = b·xa , så man skal løse ligningen

b·(x(1+r))a = b·xa·(1 - 0,30) , dvs.

(1+r)a = (1 - 0,30)


Svar #4
07. februar 2012 af peterlogbog (Slettet)

Tusind tak, det hjalp :)


Skriv et svar til: Potensudviklinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.