Matematik

Spørsmål til matematik om kul

24. april kl. 17:16 af Bepto20 - Niveau: 8. klasse
Jeg forstår ikke hvordan jeg skal løse denne opdlave. Pls hjælp :-)
Vedhæftet fil: IMG_6738.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april kl. 17:28 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april kl. 17:35 af MentorMath

Hej,

Det er oplyst at blandingsforholdet af henholdsvis salpeter, svovl og trækul er 15 : 2 : 3 (læses som: "blandingsforholdet er 15 til 2 til 3").

Dette betyder, at hver gang vi har 3 enheder (f.eks g eller kg) trækul, så skal vi bruge 15 enheder salpeter og 2 enheder svovl.

Hvilken enhed vi regner i er uden betydning, så længe at vi regner alle tre stoffer i samme enhed.

Vi kan finde ud af, hvor mange gange vi har brugt 3 gram trækul, når vi i alt har brugt 120 gram trækul, ved at løse ligningen 

3g·x = 120g ⇔ 

x = 120g/3g = 40 (dvs. 40 gange).

Altså har vi taget 3 gram trækul 40 gange.

Dermed må vi også skulle bruge 15 gram salpeter 40 gange og 2 gram svovl 40 gange.

Dvs. Når vi bruger 120 g trækul, skal vi bruge 15g·40 = 600g salpeter og 2g·40 = 80g svovl :))


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april kl. 17:43 af mathon

\small \begin{array}{lllr} \textbf{38:}\\&\textup{Blandingsforhold}\\&&\textup{Salpeter}&15\\&&\textup{Svovl}&2\\&&\textup{Tr\ae kul}&\underline{\; \; 3}\\&&&20\\\\\\ \end{}

\small \begin{array}{lllllllll} \textbf{a:}\\&\textup{Svovl:}&\frac{90\;\mathrm{g}}{15}\cdot 2&=&12\;\mathrm{g}\\ \\&\textup{Tr\ae kul:}&\frac{90\;\mathrm{g}}{15}\cdot 3&=&18\;\mathrm{g} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april kl. 17:48 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllllll} \textbf{b:}\\&\textup{Salpeter:}&\frac{120\;\mathrm{g}}{3}\cdot 15&=&900\;\mathrm{g}\\ \\&\textup{Svovl:}&\frac{120\;\mathrm{g}}{3}\cdot 2&=&120\;\mathrm{g} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april kl. 17:53 af mathon

\small \begin{array}{lllllllll} \textbf{c:}\\&\textup{Salpeter:}&\frac{12\;\mathrm{g}}{2}\cdot 15&=&90\;\mathrm{g}\\ \\&\textup{Tr\ae kul:}&\frac{12\;\mathrm{g}}{2}\cdot 3&=&18\;\mathrm{g} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april kl. 17:57 af MentorMath

#4

(120g/3)·15 = 600g 

(120g/3)·2 = 80g


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april kl. 17:58 af mathon

\small \small \begin{array}{llllr} \textbf{d:}\\&\textup{Salpeter:}&\frac{1.5\;\mathrm{kg}}{3}\cdot 15&=&7.5\;\mathrm{kg}\\ \\&\textup{Svovl:}&\frac{1.5\;\mathrm{kg}}{3}\cdot 2&=&1.0\;\mathrm{kg} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april kl. 18:07 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llllr}\textbf{Sorry}\\\\ \textbf{b:}\\&\textup{Salpeter:}&\frac{120\;\mathrm{g}}{3}\cdot 15&=&600\;\mathrm{g}\\ \\&\textup{Svovl:}&\frac{120\;\mathrm{g}}{3}\cdot 2&=&80\;\mathrm{g} \end{}


Skriv et svar til: Spørsmål til matematik om kul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.