Kemi

pufferopløsning - pH

07. februar 2012 af Thakris (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej:)

hvorfor er pH-værdien på en puffer opløsning dobbelt så stor som pH-værdien for syren?

og pKs værdien på ascorbinsyre er 4,3 men da jeg titrerede på en ascorbin og ascorbat opløsning, der jo er en pufferopløsning, blev værdien pks 4,3 hvilket jo ikke giver mening.??

håber at ikan hjælpe mig , mange gange tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2012 af mathon

alment for monoprot syre:         

             når V er volumen titrator
 og
             Vo er titratorvolumen
 har du
           
                                pH = pKs + log(V / (Vo-V))
 som med
 V = (1/2)Vo
 giver
                                pH = 4,3 + log((1/2)Vo / (Vo - (1/2)Vo))

                                pH = 4,3 + log(1)

                                pH = 4,3 + 0

                                pH = 4,3


 


Svar #2
07. februar 2012 af Thakris (Slettet)

ok det er jeg med på , at jeg kan finde pH ved hjælp af pufferligningen. Men hvis jeg har ascorbinsyre (der er en diprot syre) og ascorbat , da har jeg vel en pufferopløsning?(c-vitaminpiller der er opløst)

jeg skal finde massen af ascorbinsyre i en pille. Og har fået at vide at pKs værdien for denne pufferopløsning burde have den dobbelte pKs værdi en blot ascorbinsyrens pKs-værdi. Af den grund skulle jeg åbenbart gange massen med 2

 


Svar #3
07. februar 2012 af Thakris (Slettet)

Med andre ord.

jeg skal finde massen af ascorbinsyre i en pille. Pillen(0,500g) er opløst i vand, pillen indeholder ascorbinsyre og ascorbat. jeg har lavet en titrering og har nu en titreringskurve. -mit spørgsmål hvad gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2012 af mathon

                    pKs2 = 11,6
dvs
                    det sidste pH-spring kan ikke observeres

 


Svar #5
07. februar 2012 af Thakris (Slettet)

nej, ok det er vel fordi forskellen er for stor. Men jeg forstår bare ikke hvordan jeg finder massen når jeg skal tage hensyn til ascorbaten i pillen


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. februar 2012 af mathon

 

                          pH = pKs = 4,3
kræver
                          pH = 4,3 + log(n(ascorbat) / n(ascorbinsyre))
dvs
                          n(ascorbat) / n(ascorbinsyre) = 1

                          n(ascorbat) = n(ascorbinsyre)


Svar #7
07. februar 2012 af Thakris (Slettet)

men hvorfor skal jeg bruge pKs

kan jeg ikke blot finde den tilsatte stofmængde NaOH og så finde stofmængden af ascorbinsyre for siden at finde massen ved at finde molarmassen .  


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. februar 2012 af mathon

fordi du hele tiden har kredset om pKs og først nu focuserer på titratoren NaOH, som ikke har været nævnt tidligere


Skriv et svar til: pufferopløsning - pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.