Samfundsfag

DEN AMERIKANSKE IDENTITET

09. februar 2012 af emmakirkeby (Slettet) - Niveau: A-niveau

HEJ

Jeg har fået til opgave at redegøre for den amerikanske identitets opståen, samt for de værdier der kendetegner den........ har du nogle ideer ???? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. februar 2012 af ramme2 (Slettet)

Den Amerikanske idenditet som vi kender den i dag opstod under uafhængighedskrigen, hvor man kæmpede mod det Engelske koloniherrerdømme. Efter at man havde besejret Englænderne blev den Uafhængighedserklæringen udarbejdet, der senere blev til den Amerikanske forfatning. I forfatningen (Constitution of the United States of America) blev nedskrevet mange af de værdier som Amerikanerne opfatter som deres.

Amerikanerne er stolte over, at være verdens største militærmagt og være verdens eneste tilbageblivende supermagt. Desuden er de stolte over at have verdens største økonomi, at have opbygget en infrastruktur der er verdens største og at være hjemsted for forskning og innovation.

Nogle af de værdier som Amerikanerne opfatter som deres er Demokrati, frihed, det enkelte individs mulighed for at træffe egne valg, pressefrihed, velstand, kønnenes ligestilling og menneskerettigheder. Vi danskere vil måske indvende at disse værdier ikke er specielt Amerikanske, men også findes andre steder. Men individets valgfrihed er givetvis større i USA end i Europa.

USA er et langt mere opsplittet samfund end det Danske. De består af 52 selvstændige stater og diverse forskellige parallelsamfund.  Det betyder at Amerikaneren har mange flere identiteter, end det at være knyttet til et Unions-fælleskab. De er først og fremmest knyttet til den stat som de lever og oftest er vokset op i. De består af flere forskellige etniske grupper som de føler sig knyttet til, De er sorte eller hvide, Nordstatsfolk eller sydstatsfolk, og er ofte stærkt knyttet til en bestemt religiøs gruppe. Desuden er klasseopdelingen større i USA end i Danmark


Svar #2
10. februar 2012 af emmakirkeby (Slettet)

Mange tak! det varen rigtig god hjælp!! :D


Skriv et svar til: DEN AMERIKANSKE IDENTITET

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.