Studievalg og videregående studie

Fra STX til IB

17. februar 2012 af Thomass023 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Går på STX 1g, med Engelsk A, Samfundsfag A, Matematik B.

Jeg har tænkt lidt over at skifte til IB her efter sommerferien. Men jeg ved ikke om det ville være for svært at starte på 1ste år, uden at have haft en Pre-IB. 

I Engelsk fik jeg 7 mundlig - 10 skriftlig til eksamen i folkeskolen, men fik 7,7 da vi fik standpunktskarakterer i efteråret. Vil IB blive for svært? Kan det overhovedet lade sig gøre?

Jeg ved godt at der er mange lektier og det, men det er ikke det der så meget er problemet, kan altid læse op, men det er det mundlige. Går det hele bare direkte på flydende engelsk, eller er der niveauer. Snakker man sle ikke dansk (ud over dansk timerne)?

Tak på forhånd :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. februar 2012 af MaibritG

Al undervisning med undtagelse af dansk er på flydende engelsk med en forventning om, at du taler, skriver og forstår det engelske sprog på samme niveau som en, der har engelsk som modersmål. Dertil skal du forvente, at det teknologiske aspekt er på et meget lavere niveau end på STX. Et konkret eksempel er at alle eksamener er håndskrevne og ofte er uden noter, da IB bygger på udenadslære.

IB har følgende opbygning:


Theory of Knowledge minder meget om videnskabsteori, mens Extended Essay minder om SSO. Dertil findes faget CAS (creativity, action & service) som egentlig blot består af 150 frivillige timer i din fritid fordel på arbejdsopgaver relateret til kreativitet, service og "action" (dvs. sport eller lignende). Arbejdsopgaverne skal du naturligvis også selv finde. Dumpeprocenten er i øvrigt ganske høj sammenlignet med de øvrige danske gymnasiale ungdomsuddanneler, så har du drømmen om at blive noget, der kræver et højt gennemsnit, vil jeg anbefale dig, at blive på STX, da sandsynligheden for et bestået eksamensbevis + et højere snit er mere plausibel.

Har jeg ikke skræmt dig væk allerede nu, burde pre-IB ikke være nødvendigt, såfremt, at du består 1.G, men tal med IB-skolens koordinator om det inden, så du er sikker på optagelse. I mine øjne, ville jeg nok pga. din usikkerhed vælge pre-IB, så du også får en bedre overgang fra dansk til engelsk uden, at det influerere på din perfomance når det virkelig gælder, dvs. 2 og især 3 år, hvor den rigtige eksamensperiode kommer.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: Fra STX til IB

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.