Samfundsfag

Er Socialdemokraterne socialister?

23. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

Er Socialdemokraterne socialister?


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. februar 2012 af Jegvedingenting

i deres handlinger er de nok, men hvem ved om de virkelig er det i deres inderste tanker. alle tænker jo på sin egen røv.


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. februar 2012 af smiltilalle (Slettet)

De er mere socialistiske i deres tankegang end fx. Venstre eller Radikale, men jeg vil nu påstå, at de er mindre socialistiske end SF og Enhedslisten. :-)


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. februar 2012 af ramme2 (Slettet)

Socialdemokratiet er det som de vedkender sig at være, for det handler om gruppe-identitet og ikke så meget om, hvad andre mener om dem. Prøv engang at gå ind på socialdemokratiets hjemmeside og find deres partiprogram. Du behøver ikke at læse hele partiprogrammet igennem, men kan blot indtaste søgeordet "socialist" og se hvad socialdemokratiet skriver om dette. Jeg kender ikke svaret.  


Svar #4
26. februar 2012 af KrisserRisser (Slettet)

Jeg mener, at socialisme er defineret som fælleseje af produktionsmidlerne, og hvis jeg ikke tager helt fejl, går hverken Enhedslisten, SF eller Socialdemokraterne ind for dette.

Jeg skrev engang til Enhedslisten og spurgte dem, om de går ind for planøkonomi. Der var svaret, at de er tilhængere af blandingsøkonomi, hvor velfærdsområderne er på statens hænder, mens de er ligeglade med, om en spegepølsefabrik er på private eller offentlige hænder. Da Enhedslisten ifølge alle lærebøger befinder sig til venstre for SF og Socialdemokraterne, antager jeg, at de heller ikke går ind for dette princip.


Skriv et svar til: Er Socialdemokraterne socialister?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.