Studievalg og videregående studie

Jura 2012.

28. februar 2012 af daler (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.

Jeg har lige siden starten af 3.G ville studere Jura og har desværre ikke gjort så meget ud af skolen de sidste par år.

Eftersom de karaktere fra 1- og 2.G(i de afsluttende fag og eksamener) ikke er noget af prale af, har jeg virkelig skulle taget mig sammen i dette år - som jeg bestemt også har.

Min karakter fra de sidste par år trækker mit gennemsnit MEGET ned, hvilket vil sige, at jeg ikke har gennemsnittet til Kvote 1(altså som den blev i 2011)

Jeg har tænkt mig at sørge på kvote 2, hvilket jeg godt ved er ca. kun 10% af alle optagne som bliver taget derfra, men man har lov at håbe!

Jeg har regnet med at søge her i jylland (aalborg / århus), hvor jeg ved at de mest af alt kigger på gennemsnittet i de fag, som er krav for at blive optaget på uddannelse, her har jeg en OK chance da gennemsnittet i de fag for mit vedkommende ligger ganske fint(svinger tit mellem 7-8) og jeg har selvfølgelig tænkt mig at give en kæmpe skalle til eksamnerne!

[Jeg søger alle steder det er muligt, da Jura er mit drømmestudie!]

Mine spørgsmål til jer er:

Tror i adgangskvotienterne falder/tror i der er mindre der sørger ind i år?

Dem der har søgt/søger Jura for at starte her i 2012, hvad har/er jeres gennemsnit været på og er der nogen af jer der kun søger på kvote 1?

Kender i et sted hvor man kan se adgangskvotienternes udvikling for Jura gennem årene?

Der kommer nok flere spørgsmål på tråden senere hen.

Tak på forhånd. (beklager stavefejl og lign)

- Daniel.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. februar 2012 af MaibritG

Jeg tror ikke gennemsnittet falder, tværtimod. Men det afhænger naturligvis af antal ansøgere og hvor meget antallet af kvote 2-pladser falder/evt. stiger. På SDU i Odense blev pladserne fordel 90/10 på hhv. kvote 1 og 2. Der er plads til 150 studerende. Jeg søgte ikke selv Jura-studiet (af interessemæssige årsager), men jeg havde også frit valg på alle hylder, da jeg blev færdig med gymnasiet.

 

Held og lykke med eksamenerne til sommer og naturligvis med optagelse på Jura-studiet.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (3)

Svar #2
29. februar 2012 af Roman Garcia

Jeg tror de adgangsgivende snit stiger på jura - men det er bare en opfattelse, da man jo ikke kan sige noget. Derfor er det reelt spild af tid at tænke over om snittet stiger eller falder. Det kan man ikke gøre så meget ved. Det eneste man kan gøre er at forsøge at få et så højt snit som muligt og derefter se på mulighederne.


Skriv et svar til: Jura 2012.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.