Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Bøger?

13. august 2005 af Smizze (Slettet)
Jeg vil gerne læse erhvervsøkonomi. "Problemet" er bare, at jeg er sproglig, går i 3.g nu. Jeg har dog matematik som højniveaufag, så jeg har ikke problemer med de specifikke adgangsbetingelserne. Men derfor vil jeg jo nok stadig være temmelig langt bag ud i forhold til de kloge handelsskoleelever, der har EØ (A) med i bagagen.

Jeg vil allerhelst i gang med at læse så snart jeg er færdig med gym - ellers kunne jeg selvfølgelig godt bruge et år på at supplere med en af handelsskolens fagpakker.

Derfor har jeg tænkt mig at anskaffe nogle af de bøger man bruger på handelsskolen i EØ på omkring C+B niveau og så læse noget selv osv. Umiddelbart vil jeg tro, at jeg har mest brug for, at vide hvad de forskellige udtryk og begreber betyder.

Min far har gået på handelsskolen og var i gang med at læse HD1, hvilket han dog ikke blev færdig med. Men han har arbejdet som økonomichef de sidste mange år, så jeg har fine muligheder for at få hjælp og spørge osv. Han har også en del bøger stående fra da han læste HD, men det er ikke umiddelbart nogle jeg har lyst til at gå i gang med.


Så er der nogle, der vil anbefale nogle af de bøger, man bruger på handelsskolen, og som er gode?






Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2005 af Xabbu (Slettet)

Jeg vil bare lige sige, at jeg læser på Handelshøjskolen HA(dat) som er en kombination af erhversøkonomi og datalogi. Selv kom jeg kun med matematik B i bagagen fra en matematisk studentereksamen, og kan kun sige, at dem der kommer fra handelsskolen somregel ikke er meget bedre pga de har haft EØ. Det EØ de har kan stort set ikke bruges i de sammenhænge man bruger det på handelshøjskolen, og alle på mit studie der kom fra en handelsskole sagde at det var helt anderledes end det de havde lavet.

Så hvis det er handelshøjskolen du vil på behøver du ikke at være bekymret. Og jeg kan desværre ikke henvise til nogle bøger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2005 af SomeOneMore (Slettet)

jeg går selv på handelsskole, med EØ-A, og skal selv læse videre på HA (formentlig HA.jur) - regner jeg da med...

Men alt hvad jeg har læst om det, og dem jeg har snakket med, siger at det de lære i EØ er noget helt andet end det de kendte. Det er noget med at man på handelsskole lære meget om regnskab og bogholderi (debet/kredit), hvorimod man på HA lære noget helt andet (kan ikke huske hvad)

Hvis du dog alligevel gerne vil have noget handelsskole baggrund inden af en eller anden grund, er der jo mulighed for den 1 årige HHX. (nu også ½-årig hg, men den er lige så lidt værd som en lukket bog efter studenterex, med mindre man vil i butik)

Svar #3
14. august 2005 af Smizze (Slettet)

#1 Ok. Ja, det er handelshøjskolen jeg vil på. Umiddelbart vil jeg rigtig gerne ind på en af de engelsksprogede (jeg er jo trods alt sproglig med engelsk på højt niveau) - enten International Business på CBS eller Business Administration i Århus. Men så er der jo også den nye på CBS med politik også, og det kunne jeg måske godt tænke mig også, da jeg har samf på højt niveau også. Men er ikke sikker på, at mit snit bliver højt nok til dem på CBS. Ellers bliver det bare en almen HA.

Umiddelbart er jeg da glad for, at handelsskoleeleverne ikke kan bruge EØ til så meget igen. Det er også derfor jeg ikke har valgt EØ på gym, for det tror jeg da i hvert slet ikke man får noget som helst brugbart ud af.

Hvilke emner eller sådan har I på HA? Og ved du om det evt. ligner noget af det, man har på HD?

#2 Nu bliver den 1-årige hh jo så afskaffet og der kommer i stedet for sådan nogle fagpakker, som vist nok tager et ½ års tid. Men jeg vil helst i gang med at læse samme år jeg afslutter gym (til næste år). Men ellers er det selvfølgelig helt oplagt.



Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2005 af Cas_sen (Slettet)

Hvorvidt det er bedre at komme med en almen gymnasiel uddannelse, eller en erhvervsgymnasiel kan jeg ikke give et entydigt svar på.

Jeg kan dog med det samme bakke op om #1 og #2's udsagn om at EØ A ikke kan bruges direkte på HA.

Jegselv har en HHX baggrund og går på HA almen på CBS.

Min erfaring siger mig at jeg har haft væsentlige forspring i fag som Erhvervsret (samme pensum som på HH bare udvidet og større krav og mere lovteknisk) samt Virksomhedens økonomistyring (som er det fag der ligner EØ-A mest på HA studiet)

Jeg vil dog anbefale dig at fokusere mere på matematik i stedet for EØ, det er langt den største faldgruppe for elever på HA.almen, mange kommer med en mat-b og med mikroøkonomi & beslutningsanalyse & statistik & finansiering kan man blive en klods om benet på sin gruppe hvis man ikke arbejder meget hårdt.

Mit korte budskab er altså, vær ikke nervøs for du ikke har EØ det kan sagtens læres når du starter HA, det forventes jo ikke alle har haft det derfor gennemgåes tingene, selvom det er meget overfladisk og hurtigt og det forventes man selv kommer med. Fokuser på matematik i stedet.

se pensum her:

https://www.e-campus.dk/servlet/page?_pageid=612&_dad=portal30&_schema=PORTAL30

Svar #5
14. august 2005 af Smizze (Slettet)

#3 Tak for dit svar og linket.

Jeg har fundet to af min fars bøger, der hedder "Erhvervsretten i grundtræk" - det er to forskellige udgaver af samme bog. Der er så en tredje bog, en lovsamling, som er supplement der til. I forordet står der "Som bogen nu foreligger, udgør den det obligatoriske pensum i faget erhvervsret til HA og til 1.del af HD". Det lyder da som noget, der kunne bruges. Desuden kan jeg se min far har brugt dem allerede på handelsskolen. Så det burde vel være til at finde ud af for mig ;)

Med hensyn til matematik - så kunne jeg selvfølgelig sommersupplere, så jeg får et A-niveau, men af en eller anden grund, er jeg i tvivl om, om det vil give så meget.
Hvilke ting i matematik vil du mene, at det er vigtigt, at være rigtig god til? Og vil der være nogle ting, så man først lærer på A-niveau, som kan være nyttige at kunne?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2005 af allan_sim

#5. Ifølge fagkataloget i Århus har man minimum følgende matematikkursus af et semesters varighed (på nogle retninger to semestre):

http://www.matrikel.asb.dk/fagkatalog/presentation/presentation.asp?coursecode=24027-3&menulanguage=dk&date=

Studieordninger generelt:

http://www.asb.dk/studinfo/study/studieregler/studieordninger/bacheloruddannelser.aspx

Svar #7
14. august 2005 af Smizze (Slettet)

#6 Tak for linksene. Specielt det med matematik. Men man får ikke sådan et matematikkursus på cbs eller hvad?

Men ellers vil jeg selv kigge på nogle af emnerne og nok supplere op til et A-niveau også.


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. august 2005 af allan_sim

#7. Det gør man sikkert, jeg kunne bare ikke finde deres detaljerede fagplaner online.

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. august 2005 af madsbs (Slettet)

Hejsa

Der bliver ikke rigtig arrangeret kurser i matematik på CBS.

På http://www.manuduktion.dk bliver der nogle gange arrangeret gratis kurser i det.

Det du skal kunne er især differentiation, som hele EØ går med.

I lighed med de andre indlæg kan EØ fra HHx ikke bruges på CBS undtagen de i # 4 nævnte fag.
Hvis du vælger en kombinationsuddannelse (fx den med politik) vil din status som gym.elev kun være til din egen fordel, da de føromtalte fag vægtes endnu mindre en på HA almen.

MVH

Mads

Svar #10
16. august 2005 af Smizze (Slettet)

#9 Tak for svaret. Jeg vil i hvert fald satse på den med politik. Har jo også samf A, og det kan vel kun være en fordel.


Skriv et svar til: Bøger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.