Kemi

opløsning

02. april 2012 af AFG-Z (Slettet)

Hej håber di kan hjælpe

Hvor mange liter af anti-frost væsken ethylenglycol, CH2(OH)CH2(OH) skal
tilsættes til bil hvor køleren indeholder 6.5 L vand hvis køleren skal beskyttes
mod frysning ned til -20 °C. Beregn også kogepunktet for denne vandethylenglycol
blanding.
Densiteten af ethylenglycol er 1.11 g/mL.

jeg har regnet hvor mange liter og det giver 3,9 L

det næste punkt er jeg gået i stå ved jeg skal bruge flgende forml men jeg får ikke det rigtige svar:

deltaT_b = m * k_b

håber du kan hjælpe 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2012 af mathon

 M(CH2(OH)CH2(OH)) = M(C2H6O2) = sum({2,6,2}*{12.011,1.0079,15.999}) g/mol = 62,0674 g/mol =
                                                                                                                                   0,0621 kg/mol

                                     ΔT = 1,86 (K·kg/mol) · manti / (mv·Manti)

                                     20 K = 1,86 (K·kg/mol) · manti / ((4,5 kg)·(0,0621 kg/mol))

                                     20 K = (6,65593 K/kg) · manti

                                     manti = (20 K) / (6,65593 K/kg) = 3,00 kg

                                     Vanti = manti / ρanti

                                     Vanti = (3,00 kg) / (1,11 kg/L) ≈ 2,7 L

                                                                      

                                                     

 

                                                                                              

                     


Svar #2
02. april 2012 af AFG-Z (Slettet)

Men jeg skal regne kogepunktet? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2012 af mathon

rettelse
                   

                                     ΔT = 1,86 (K·kg/mol) · manti / (mv·Manti)

                                     20 K = 1,86 (K·kg/mol) · manti / ((6,5 kg)·(0,0621 kg/mol))

                                     20 K = (4,60795 K/kg) · manti

                                     manti = (20 K) / (4,60795 K/kg) = 4,34 kg

                                     Vanti = manti / ρanti

                                     Vanti = (4,34 kg) / (1,11 kg/L) ≈ 3,91 L

 


Svar #4
02. april 2012 af AFG-Z (Slettet)

Det har jeg også selv fundet frem til :) men når jeg ska beregne kogepunket for vandethylenglycol

blanding. hvordan gør jeg det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2012 af mathon

koncentration
                                 n = m / M = (4,34 kg) / (0,0621 kg/mol) = 69,9 mol

                                opløsningens molalitet

                                c = (69,9 mol) / (6,5 kg) = 10,75 m
kogepunkts
forhøjelsen
                                ΔT = (0,51 K·kg/mol) · (10,75 mol/kg) = 5,48 K

kogepunktet
er således
                               ((373,15 + 5,48) K) = 378,63 K = (378,63 - 273)C = 105,48C

 

               


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2013 af profe (Slettet)

Hvor fås værdierne (0,51 K·kg/mol) og længere oppe 1,86 (K·kg/mol)  fra??

Håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2013 af mathon

     vands
                      ebullioskopiske konstant    0,51 K·kg/mol

                      kryoskopiske konstant        1,86 K·kg/mol


Skriv et svar til: opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.