Kommentarer til Studieportalen.dk

Dårlig opførsel fra Stygotius og rakijovic

10. maj 2012 af JosephineEmilie (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Man skal ikke søge længe før man ser de såkaldte professorer lægge på lur i lektieforummet. Ser meget stærke tegn på Asperger Syndom fra dem begge. Enten det, eller de opfører sig bare i bund og grund uacceptabelt. Det er dybt deprimerende at se dem nedgøre folkeskole elever, som bare søger efter hjælp. Ved ikke om det er deres ego eller som sagt før AS der spiller ind her.

Uanset hvad, synes jeg ikke at de burde få lov at opføre sig som de gør lige nu. Det er blot en kort søgning på deres profil, og der er gentagne beviser for at de taler ned til elever og studenter.

I min bog er det ikke okay at tale sådan til børn og unge på et lektieforum. Det er nedgørende og ufølsomt at disse to voksne mennesker taler til dem som søger hjælp på den måde som de nu gør.

Respekt for andre mennesker, overbærenhed, hjælpsomhed, forståelse, opmuntringsfuld og positiv attitude – er alle ting som de fleste finder let. Ingen af disse ting findes dog i disse to mennesker. De synes heller ikke at besidde nogen form for sociale kompetencer, som er yderst vigtigt når man skal begå sig med andre på et forum.

Jeg kunne blive ved og ved på emnet om opførsel, men stopper her så det forbliver kort. Hvis der er noget grammatisk at rette skal professorerne nok komme til undsætning inden længe… Tror alligevel ikke de vil forstå det som jeg skriver. For i de fleste forum indlæg de har haft deres klør i – ser de kun efter grammatiske fejl, og ikke meningen eller emnet som snakkes om. Spørg jer selv hvad der er vigtigst. Grammatik fejl eller den mening som skal komme igennem.

Min pointe er bare at hvis de ikke ændrer deres opførsel, vil det være skidt for forummet. Det er ikke særlig opmuntrende for elever som søger hjælp bare få slået hånden af og talt ned til her, i stedet for at få den smule hjælp som de søger. Så vil de nok søge andetsteds for hjælp skal i se.


En besked til dem begge to: Vær sød at ændre jeres rådne opførsel, eller gå et andet sted hen og styrk jeres egocentriske hoveder. Helt ærligt, sådan at tale ned til folkeskole elever, det er altså ikke noget at være stolt af. Desuden kunne i godt bruge en god dosis ydmyghed. Eller også har i bare brug for at søge professionel hjælp fra en psykolog som er ekspert i Asperger Syndrom. Det er trist at voksne mennesker som jer ikke har noget bedre at tage jer til end at være onde mod børn. Tag jer sammen og få et liv. Bare fordi i er et par ensomme, triste gamle mænd, skal i ikke lade jeres frustrationer gå ud over alle andre. Det er egoistisk og råddent.

 

Mvh. fra Josephine


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. maj 2012 af ghrdyhrhj (Slettet)

Mener du, at folk med Asperger syndrom ikke må bidrage til Studieportalen.dk?

De har rettet på mig personligt, men de er også meget, meget dygtige. Jeg synes derfor, at det ville være en skandale, hvis disse dygtige folk skulle forlade siden, blot fordi de ikke følger en uskreven regel, om at man skal være overbærende.

At der er nogen, som vil træde frem og rette folk grammatisk, det er i sandhed medmenneskelighed.

Derfor vil jeg godt sige tak til Stygotius og Rakijovic. Tak for rettelserne, I har gjort mig bedre til at skrive; bliv endelig ved.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. maj 2012 af Stygotius

Det er ikke til at vide hvilken bog det er som denne lille, stakkels Josephine omtaler og har kigget i, -måske kunne det være en bog hvori hun er stødt på nogle engelske, dødsmarte idiomer ???

De fleste (men selvfølglig ikke alle) kommer nok ikke på Studieportalen for at blive nusset i nakken og få at vide at de er Vorherres gave til menneskeheden uanset hvad de præsterer, men for at blive bedre fagligt set.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2012 af Stygotius

Er fars lille guldhårede prinsesse mon kommet ud i den virkelige verden,

hvor man pludselig skal præstere noget ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. maj 2012 af Unknownx (Slettet)

Jeg synes egentlig det er sjovt, hvordan du, JosephineEmilie, påpeger hvordan disse to brugere eftersigende skulle tale grimt og nedladende til de andre brugere her på siden, mens du kalder deres opførsel "rådden".. Hmm, hvis man vil have at andre folk skal tale ordentligt og holde indlæggene i en sober tone, så skulle man da som det mindste, starte ud med sig selv. Det er dog helt fint at du ytrer din mening, der skal være plads til os alle her på siden.

Jeg har aldrig fået hjælp af Rakijovic, men jeg flere gange modtaget upåklagelig hjælp fra Stygotius. Nej, disse to brugere pakker ikke tingene ind i vat, men hvem gavner det også ? Jeg synes det er helt enormt fint at andre mennesker, som tydeligvis er fagligt dygtige, gider bruge deres tid på at hjælpe os uvidende folkeskoleelver :-) 

At du begynder med vilde konklusioner om Asperger og jeg ved ikke hvad, virker bare lidt dumt. Som nævnt er det helt fint at du har din mening, men at skrive at disse to lektiehjælpere skulle være onde med børn, er dybt forkert. Som nævnt, har jeg flere gange modtaget super god hjælp i tysk fra Stygotius, noget jeg bestemt ikke vil være foruden, da tingene altid bliver beskrevet super korrekt og forståeligt, men samtidig på en sådan måde, at spørgeren lærer noget af det! Jeg har også set hvordan Rakijovic hjælper andre brugere, og ud fra mit synspunkt, ville det være et kæmpe tab for Studieportalen.dk, hvis disse fagligt kompetente personer forsvandt !!

Kom med din mening alt det du vil, men hold dig for Guds skyld fra, at begynde at diagnosticere andre mennesker med Asperger og jeg ved ikke hvad. Det hører ingen steder hjemme og virker dybt respektløst. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. maj 2012 af Stygotius

Helt, helt uden hensyn til indholdet og uden hensyn til hvad det siger om hvem (det kan man så tro på eller lade være) må man sige at man sjældent ser nogen udtrykke sig så godt og så flydende og i et så upåklageligt og sammenhængende sprog som forfatteren til # 4. Det kunne en hel del skoleelever lære meget af. Det er logisk og fejlfrit, og letlæseligt.


Brugbart svar (4)

Svar #6
11. maj 2012 af Enhver (Slettet)

Hvis vi nu ser bort fra JosephineEmilies dobbeltmoral, vil jeg sige, at hun har fat i noget centralt. 

Selvfølgelig er det i grunden helt i orden og en kæmpe tjeneste, I gør, når I vil give jer tid til at rette andres grammatiske fejl!

Personligt mener jeg bare, at det i denne forbindelse er mere eller mindre irrelevant. Når jeg skriver her på Studieportalen, er jeg da ikke 100 % påpasselig overfor mine egne stavefejl. Så længe formålet med forummet er at spørge om hjælp og hjælpe andre med, hvad de spørger om, er det vigtigste da, at ens sprog er forståeligt. Det er ikke katastrofalt, at der eksempelvis er en, der kommer til at skrive en essay i stedet for et essay; det kan jo ske for enhver. Hvilken betydning har det i det hele taget, om der står en eller et, når spørgsmålet går ud på at gennemlæse en engelsk stil?

Og hermed mener jeg ikke, at jeg ønsker en jungle af stavefejl i indlæggende (tværtimod!), men at alle de nedladende kommentarer, der ofte følger med rettelserne, og som jeg desværre gang på gang har set fra jer, ikke hører hjemme i et forum for lektiehjælp! Det hjælper ingen at få at vide, at de ikke kan stave (også selvom det måske er rigtigt – jeg kan selv ikke udstå grammatiske fejl). Men hvis man nu vitterligt ønsker at få sine fejl rettet, kan man jo oprette et spørgsmål i stedet. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. maj 2012 af Stygotius

Jaa, de ær rægti,  .......la ås baar sgriw såm vær issær syns.


Brugbart svar (5)

Svar #8
11. maj 2012 af Enhver (Slettet)

Det skrev du, og ikke jeg.  :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. maj 2012 af MarieElgaard (Slettet)

Nu blander jeg mig også lige.


Jeg har efterhånden læst rigtigt mange forumindlæg fra både Stygotius og Rakijovic og jeg tror bestemt, at mysteriet bag de ”nedladende og ufølsomme kommentarer” skal findes i eleverne selv; ikke i kommentarene. Det lader til at være en meget udbredt tendens, at elever nu om dage forventer, at folk står i kø for at hjælpe dem på Studieportalen i form af korrekturlæsning, kommentarer til opgaver m.m., men samtidig bliver meget fornærmede, og tilmed ser det som nedladende, hvis hjælperen retter fejl i selve indlæget.

Et godt eksempel på hvad jeg mener her, kan ses i dette forumindlæg. Brugeren spørger om hjælp til at rette sin engelske stil, men frabeder sig samtidig rettelser:
 

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=840145
 

Det er naturligvis blot ét eksempel blandt mange og jeg tror, at det vidner om en stigende tendens blandt både folkeskoleelever og gymnasieelever; de er vant til at blive nusset om fra folkeskolen hvor ”pædagogisk trivsel” og lallende larm i stigende grad er i højsæde, istedet for faglig kunnen.
Desværre lader det til, at tendensen også har sneget sig ind på gymnasiet, hvor det generelle niveau i høj grad har lidt skade i de seneste år.


Samtidig synes jeg, at det vidner om nogle forkælede elever, der ”søger hjælp” til at rette deres afleveringerne (læs: få en bedre karakter), men ikke bryder sig om rent faktisk at forbedre deres faglige kunnen. Jeg er i øvrigt helt overbevist om, at Stygotius’ hensigt med de mange rettelser netop er at hjælpe eleverne til at forstå grammatik m.m. noget bedre – noget der utvivlsomt vil komme enhver til gode i ethvert henseende længere fremme i livet. 


Samtidig må jeg påpege, at Stygotius har besvaret intet mindre end ca. 8.000 indlæg på Studieportalen og utvivlsomt er den største kapacitet her på siden hvad angår både dansk, engelsk og tysk grammatik. Hvorfor drager folk ikke nytte af – og er taknemmelige for – samtlige rettelser, og de ”nedladende bemærkninger”, der jo udelukkende har til formål at hjælpe selv den mest tåbelige spørger.
 

Som sagt: ”Offence is taken, not given!”, og problemet, som jeg ser det, er ikke Stygoitus’ og Rakijovics opførsel, men den stigende ‘jeg-mentalitet’ blandt skoleelever i dagens Danmark.


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. maj 2012 af Stygotius

Det er måske trods alt næppe forventeligt at en person på 18 år   -som JosephineEmilie-    taler om at "lægge på lur'".


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. maj 2012 af Gennemtænkt (Slettet)

Studieportalen formål [måske nærmere mission] er "at dygtiggøre og inspirere gymnasieelever og elever i folkeskolens ældste klasser" https://www.studieportalen.dk/Info/?p=Info.

Der bør ikke herske nogen form for tvivl om, at de to omtalte brugere bidrager utrolig meget med lektiehjælp, hvilket de har gjort gennem adskillige år. Begge brugere vægter det højt at dygtiggøre de elever, som ønsker at lære noget. Der bør heller ikke herske tvivl om, at to dygtige brugere udgør en stor inspirationskilde for de elever, som selv stræber efter et højere fagligt niveau i de respektive fag, som de ønsker hjælp til.

For Studieportalen er det problematisk, at en stor gruppe af hjemmesidens brugere ikke har forstået Studieportalens formål. Ingen studerende bliver dygtige af at lade Google Translate oversætte en dansk tekst til et fremmedsprog og så lade den oversatte tekst blive kigget igennem af dygtige studerende herinde for så at aflevere en fejlfri tekst, som ikke afspejler ens niveau eller den tid og de kræfter, som der er blevet lagt i opgaven. De to omtalte brugere er konsekvente og gå i flæsket på disse elever - om de bliver skræmt væk af det? Det må betvivles, når man ser den indlægshistorik, som de mange af disse brugere bærer rundt på. De forsøger sig gang på gang.

Da der ikke er nogen form for betaling til dem, som hjælper danske studerende her på siden, kan der kun appelleres til en ordentlig tone - det kan gøres mere elegant end #0. De to brugere, som #0 retter henvendelse til, bør dog overveje, hvorledes den hårde tone, som ikke kun finder sted mellem dem og den spørgende, men undertiden også mellem dem og andre lektierhjælpere fører til, at mængden af både hjælpesøgende og hjælpende brugere svinder. Selvfølgelig er to brugere, som har universitetsuddannelser bag sig, bedre rustet til at se, hvor grammatiske fejl er eller hvordan det ene eller andet kan siges smartere, men kommende "superhjælpere" bør ikke blive skræmt væk af en elitær tone - det tjener ingen formål. På det menneskelige plan må det være op til de to brugere, om de synes, at tonen er i orden...


Brugbart svar (2)

Svar #12
12. maj 2012 af Phenomenal (Slettet)

Stygotius og rakijovic, har I Asperger Syndom?


Brugbart svar (1)

Svar #13
12. maj 2012 af Stygotius

Det må du spørge vores psykiater om.


Brugbart svar (4)

Svar #14
12. maj 2012 af Phenomenal (Slettet)

Jeg synes nu, at Josefine har fat i noget. Man skal tale ordentligt til folk. Dermed siger jeg ikke, at man skal nusse folk i nakken og fortælle dem at de er dygtige, når det absolut ikke er tilfældet. Men der er en øvre grænse for, hvor hård man skal være. På en arbejdsplads går det slet ikke, at man taler sådan til folk. 


Brugbart svar (3)

Svar #15
12. maj 2012 af Stygotius

Selvfølgelig skal man da tale pænt til folk.

Problemet er bare at fars og mors lille vidunderbarn som f.eks. denne Josephine mener at det er at tale grimt når nogen fortæller det at det ikke kan stave eller skrive. Det har tilsyneladende aldrig været et krav at skulle leve op til noget som helst.  Herregud, 2+2 er da så godt som 5. Det er jo næsten rigtigt så det er da godt nok.


Brugbart svar (3)

Svar #16
12. maj 2012 af Gennemtænkt (Slettet)

På hverken lektiecafeen, i undervisningen eller andre steder, hvor elever søger hjælp til deres lektier/undervisningsrelaterede spørgsmål, vil de blive mødt af en sådan tone. Det er kun på internettet, at mennesker tillader sig en sådan tone/omgang med andre - for hvem er personer egentlgit bag disse to dygtige brugere? De har åbentbart ikke noget behov for at stå frem...

Hvis de to personer var undervisere på en eller anden uddannelsesinstitution, ville de ikke få opbakning af ledelsen til at pille elever sådan fra hinanden - uagtet om disse elever søger hjælp pga. dovenskab eller manglende evner. Konsekvensen vil, hvis tonen ikke ændres, enten være en påtale og i yderste konsekvens en fyring. At det kan komme til en fyring skyldes, at kontrakten er blevet misvedligeholdt. Men så længe ledelsen [ejerne af studieportalen] ikke ser det som problematisk, må det være et udtryk for, at tonen accepteres.

Spørgsmålet er, om disse to ellers begavede fyre ikke ville få mere ud af at undlade at besvare indlæg, som de alligevel ikke vil hjælpe med - og ja, der vil selvfølgelig blive argumenteret for, at man på den lange bane hjælpe den spørgende ved en hård tone, da livet ikke er en dans på røde roser. Eller ser I jer selv som en opdragende instans her på Studieportalen?


Brugbart svar (1)

Svar #17
12. maj 2012 af ghrdyhrhj (Slettet)

#16 Dette er gratis og kyndig hjælp, hvorfor sammeligne det med en hjælp, som der bliver betalt for?

Studieportalen != folkeskolen.

I #11 henviser du til at Stygotius og rakijovic retter på andre lektiehjælpere, men det højner blot kvaliteten af den hjælp, som gives, hvorfor er det negativt?


Brugbart svar (1)

Svar #18
12. maj 2012 af Stygotius

Man må endelig ikke tale hårdt til disse sarte, smårollinger, og det at fortælle

dem at de har lavet noget håbløst, er åbenbart at tale hårdt til dem.

De vil hellere leve videre i illusionen om at alt er godt nok.

I virkeligheden vil de slet ikke have virkelig hjælp til at blive bedre,

men blot forsøge at få andre til at lave deres arbejde for dem uden nogen egen indsats. 

De fleste synes tilsyneladende f.eks. at det er helt i orden at en elev i et gymnasium hverken kan stave eller skrive sit eget sprog.

.....Man kan jo også bare opfinde sine egne ukendte ord som "misvedligeholdt" som i #16.


Brugbart svar (1)

Svar #19
12. maj 2012 af Stygotius

.......eller udtryk som "en dans på røde roser ".


Brugbart svar (2)

Svar #20
12. maj 2012 af Gennemtænkt (Slettet)

#18

Vi er ikke uenige om, at visse indlæg ikke fortjener nogen form for hjælp. Men vi er dybt ueinge om, hvilken tilgang der bør anvendes for at få brugere bag indlæggene til at forstå, at deres eget arbejde ikke er godt nok og at de bør gøre mere ud af det, hvis de ønsker hjælp.

Her på siden vil de fleste på eller med videregående uddannelser være folkeskole- og gymnasieelever overlegne som følge af flere års uddannelse i bagagen - derfor bør det også være et fælles ansvar for dem, som sidder inde med kompetence og viden at hjælpe folk til at forstå, at "illusionen om, at alt er godt" måske ikke helt holder. Jeg beder dig bare om at tænke på, hvordan du formidler dit budskab. Internettets anonymitet giver dig i hvert fald rig mulighed for at kompensere for alt det, som det rigtige liv måske ikke giver dig...

#17

Om der er penge involveret eller ej er egentligt underordnet - det handler om tonen. En hård tone medfører også, at ellers dygtige hjælpere ikke ønsker at bidrage, da de enten ikke kan eller gider en efterfølgende diskussionen af deres rettelser. Det er i min optik sørgeligt.


Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 67 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.