Studievalg og videregående studie

Uni. vs. Handelshøjskolen

28. august 2005 af slettet_bruger (Slettet)
Hej. Jeg er lige begyndt i 3.g og synes at Copenhagen Business School virker som et rigtig godt valg for en som gerne vil ende i den finansielle sektor. Mere specifikt ville jeg gerne læse HA(mat.) (snit: 7,9) og en master i finansiering/strategi bagefter.

Problement er bare at jeg hele tiden hører ting som (groft sagt):
'Officielt er CBS ligeså godt som KU - i praksis er niveauet lavere p åCBS".
'Som rigtig akademiker giver ejg ikke fem potter pis for det de laver på Handelshøjskolen.'
'HA(mat.) 'ere er generelt dumme / ikke i stand til at tænke abstrakt i forhold til mat.øk'ere og polit'er"
'Der er så meget gruppearbejde at man mister evnen til at arbejde selvstændigt.'

Omvendt siger nogle også (groft sagt):
'Cand.merc'er tjener flest penge.'
'Polit'er er nørder, der nok kan skrue en latterlig finanslov sammen men lede en virksomhed og skabe vækst kan de ikke'

Hvad siger i til alle disse fordomme? Har folk ret?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2005 af kcfan1212 (Slettet)

Det er måske lidt forkert at sammenligne en cand.polit med en cand.merc. Cand.polit'er er ofte dem der sidder i toppen indenfor det offentlige, mens cand.merc og cand.oecon sidder i toppen i det private. Det er selvfølgelig groft sagt og der findes sikkert en del undtagelser.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2005 af Roman Garcia

Generelt skal man jo passe på med at lytte for meget til fordomme, men der vil utvivlsomt være fordomme, som har en vis sandhed i sig. Uddannelserne på CBS og Uni er ikke ens. Cand. merc. og Cand. polit. er forskellige uddannelser, og man må gøre op med sig selv, hvad man ønsker at læse.
Uni og CBS adskiller sig også markant fra hinanden. På uni har man en klar akademisk indgangsvinkel til undervisningen, hvilket betyder, at teorien er sat i højsædet. På handelshøjskolerne har man en mere praktisk indstilling. Her får man en viden, som man direkte kan benyttes i erhvervslivet uden nogen større overgangsfase. Der er naturligvis fordele og ulemper ved Uni samt ved handelshøjskolerne. Uni-kandidater skal ofte bruge en længere indkøringsperiode, og de har ofte ikke haft den samme kontakt til erhvervslivet i forbindelse med studiet, som man har på CBS og andre handelshøjskoler. De har derimod tjek på teorien. Handelshøjskolerne har meget kontakt til erhvervslivet, og man forbereder de studerende på erhvervslivets udfordringer. De får meget praktisk viden under deres undervisningsforløb, som er direkte anvendelig i erhvervslivet. Det er naturligvis individuelt, hvad man synes bedst om, og hvilken uddannelse der lyder mest interessant. Derfor kan man ikke sige, om det er CBS eller Uni, der er bedst. Det er individuelt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2005 af NuclearWarhead (Slettet)

Lige præcis, det er jo netop det der er typisk for universitetet: Uni giver en bred, teoretisk indgang til tingene, mens handelshøjskolerne har en praktisk tilgang til tingene. Det er bl.a. derfor at erhvervsoversætte oftest kommer fra handelshøjskolen - de kommer med en specifik viden og et vokabular der er tilpasset erhvervslivet fx juridisk sprog og lignende, men dem der oversætter litterære tekster kommer fra universitetet hvor de lærer om oversættelsesdidaktik, men hvor også sprogstudiet består af en litteratur- og en historisk-samfundsmæssig gren.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2005 af Jean

Jeg har nu ellers hørt gode ting om Cand.merc(mat) linjen i København. Jeg tror faktisk ikke den ligger langt fra matematik-økonomi uddannelsen (som dog er verdens bedste ;) )

Skriv et svar til: Uni. vs. Handelshøjskolen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.