Studievejledning

Både FSA og FS10?

21. maj 2012 af Josefine4 - Niveau: 9. klasse

Hej SP

 

Jeg kom lige til at snakke med min kammerat omkring eksamen. Jeg afslutter min 9. klasse her til sommer, tager så 10. klasse på efterskole, og så kom vi til at snakke om, om jeg i princippet behøver at tage FS10? eller om jeg blot kan lade vær med at gå til eksamen i 10. og så bruge mit 9. klasses bevis til at søge ind på gym med efterfølgend? Ikke fordi jeg har tænkt mig det, men bare lige for at høre :-)

 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2012 af bayarea (Slettet)

I princippet vil jeg mene, det er muligt (medmindre der er bundne prøver i 10.). Dog kan jeg ikke se en årsag til at gå i 10., hvis du alligevel ikke går op til FS10 - så er det jo spild af tid. Du kommer højst sandsynlig aldrig til at skulle bruge FS10 til noget (medmindre du søger ind på HF eller dropper ud af din ungdomsuddannelse), men du kan lige så godt gå op til prøverne for at have en bevis på, at du har gennemført 10-klasses niveau.

Derudover søger du jo ind på en ungdomsuddannelse allerede i marts, så du søger ind på baggrund af dit 9. klasses bevis (+ evt. standpunktskarakterer i 10.).


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2012 af Dunkel1989 (Slettet)

Hvis du er i tvivl om hvilken efterskole du skal vælge eller bare gerne vil læse om hvad andre på din alder synes om livet på efterskole kan jeg klart anbefale denne blog  www.efterskoleme.dk jeg har selv gået på efterskole og synes det var ret fedt og læse tidligere elevers referencer.


Skriv et svar til: Både FSA og FS10?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.