Almen studieforberedelse (AT)

AT-synopsis

30. maj 2012 af teenageliv (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har i denne uge til opgave at lave en AT-synopsis (gymnasiet 1. år) omhandlende renæssancen.

Jeg tager udgangspunkt i en argumentationsanalyse af de 95 teser, Martin Luther har skrevet. Jeg vil undersøge Luthers kritik af den katolske kirke samt det syn på forholdet mellem Gud og mennesket.

Jeg har før lavet en argumentationsanalyse af nogle af de 95 teser, det var: "27. De prædiker menneskelære, som hævder, at straks pengene klinger i bøtten, flyver sjælen ud af Skærsilden.

36. Enhver kristen, der i sandhed er sønderknust, har fuld syndsforladelse fra straffen og skylden. Og den bør gives ham også uden afladsbreve.
82. For eksempel: Hvorfor tømmer paven ikke Skærsilden på grund af sin allerhelligste kærlighed og sjælenes store nød. Det er den mest retfærdige grund af alle. Han udfrier jo talløse sjæle på grund af beskidte penge, til bygning af Peters-kirken, hvilket er en meget ringe begrundelse?
86. Og når nu paven i dag har rigdomme, der er større end de allerrigestes, hvorfor bygger han så ikke bare denne ene kirke, Peters-kirken, for sine egne penge frem for at bruge de fattiges penge?"

- Hvis du har nogen ideer til hvilke andre jeg kan bruge (ikke de samme...) så vil jeg blive meget glad.. Og er også gået i stå ved selve argumentationsanalysen. Please, hjælp! Skal afleveres i morgen....


Skriv et svar til: AT-synopsis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.