Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp til krydspriselasticitet

02. juni 2012 af Jeame (Slettet) - Niveau: B-niveau

For det første år forventer man, at efterspørgslen vil starte ved priser omkring 1.500 kr. pr sæt. Ved en
pris på 1.000 kr. pr sæt forventer man at kunne afsætte 2000 stk. Afsætningsfunktionen vil med andre
ord kunne beskrives som:
p = - 0,25m + 1.500 hvor p = pris pr. stk., og m = mængde pr. år.
De variable omkostninger skønnes at ville udgøre ca. 100 kr. pr. stk.

Her har jeg fundet en optimal mængde på 2800 stk til en pris på 800 kr. og en pris - ep på -1,14.

 

Det andet år forventer man, at efterspørgslen efter produktet først vil starte ved en pris på ca. 1.200 kr.
Til gengæld forventer man en kraftigt stigende efterspørgsel ved lavere priser. Ved en pris på 700 kr.
anslår man efterspørgslen til 5.000 stk. Afsætningsfunktionen vil med andre ord kunne beskrives som:
p = - 0,1m + 1.200 hvor p = pris pr. stk., og m = mængde pr. år.

her har jeg fundet en optimal mængde på 5500 til en pris på 100 kr. og en pris-ep på -0,09.

 

Virksomhedens marketingchef mener, at der ved den pris, der bliver gældende for andet år, antagelig
vil være en negativ priskrydselasticitet fra det nye produkt over til virksomhedens ”gamle headsæt”.
Konkret anslår han, at man pr. solgt nyt headsæt antagelig vil miste et dækningsbidrag på 50 kr. på
grund af mindre salg af de oprindelige. Produktionschefen mener, at det bare er ærgerligt, mens
økonomichefen foreslår, at man kompenserer ved at hæve prisen på ”det nye” headsæt med 50 kr. i
forhold til den pris, du beregnede i spørgsmål 4.


5. Bestem, hvorledes denne negative priskrydselasticitet fra det nye headsæt bør påvirke dets pris. ???
 

er der en venlig sjæl der vil skære det ud i pap for mig hvordan jeg løser denne opgave. har prøvet på alle mulige måder nu. men intet a det giver mening..

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til krydspriselasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.