Almen studieforberedelse (AT)

Hvordan bliver det her 150/(8*π*(1/3)) til det her 150*3/(8*π)

03. juni 2012 af Zhiar93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg skal finde h jeg forstår det intil tredje trin men den sidste forstår jeg ik hvorfor kommer der 150*3 er det fordi det er cm3 ? og hvorfor er 1/3 væk, jeg er lost når jeg når til trin 4.

V = 1/3 · p · r2 · h ,

V er keglens rumfang, r er radius i grundfladen, og h er højden.

a)  Hvor høj er en kegle med radius 4 cm og rumfanget 150 cm3

150=1/3*p*4^2*h  ? trin 1
150=1/3*p*8*h  ? trin 2
150/(8*p*(1/3)) = h  ? trin 3
(150*3)/(8*p)=h ? trin 4

og hvis det var r eller V jeg skulle finde ville det så være samme metode eller?


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. juni 2012 af nielsenHTX

man bruger at

a/(b/c)=(a·b)/c

V er jo isoleret i den første ligning

for at isolere r divider du med π·h og ganger med 3 og så tager du kvadratroden.

 


Svar #2
03. juni 2012 af Zhiar93 (Slettet)

okay tak

ved r var det sådan du mente -> (150/(π*h*3) og så tag kvadratroden


Skriv et svar til: Hvordan bliver det her 150/(8*π*(1/3)) til det her 150*3/(8*π)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.