Samfundsfag

Samfundsfag årsprøve - retning

07. juni 2012 af Gulle17 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle søde mennesker herinde! :D

I dag har jeg været til samfundsfags årsprøve og synes det kunne være sjovt, hvis der var nogle mennsker, som ville give en bedømmelse af mit arbejde (evt. en karakter?).

Problemstillingerne var:

1a: Jeg skulle skrive, hvad jeg kunne fortælle ud fra en tabel som viser de offentlige tabeller i Danmark 2008-2010, hvor jeg også skulle lave beregninger til at støtte mig op.

1b: Jeg skulle ud fra en socialistisk tankegang modargumenter imod et uddrag, fra en Martin Ågerup fra Cepos

2: Jeg skulle sammenligne bilagene A1, A2 og A3 forklaringer af hvorfor COP15 blev et flop, hvor jeg samtidig skulle inddrage realismen og idealismen.

3: Jeg skulle diskuterer om FN er det rette forum, til at lave en global aftale om reduceringen af CO2-udslippet. Der skulle jeg inddrage en model, om FN som aktør og som arena.

Det skal lige siges, at vi kun har haft om international politik i knap og nap 1½ måned, så derfor ved jeg godt, at især spørgsmål 3 nok kunne være mere fyldesgørende, men håber alligevel folk vil kigge på det, så jeg kan finde ud af hvor jeg ligger og hvad andre end min lærer, synes jeg kan gøre bedre næste gang :-)

Tak på forhånd d;


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2012 af Studscientpol (Slettet)

Du skal forvente et 4 tal. Du starter godt, men slutter skidt. Du har ingen delkonklusion eller i det mindste en konkusion til diskussion. Din diskussion er iøvrigt alt for kort, og alt for personlig...


Svar #2
07. juni 2012 af Gulle17 (Slettet)

#1
okay, også nogenlunde det jeg selv have i hovedet :P

Så spørgsmål 1a, 1b og 2 er sådanset gode nok? :) Hvordan kunne man flette en delkonklusion ind, for det har min lærer ikke snakket noget ved mine tidligere skriftlige afleveringer? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2012 af Studscientpol (Slettet)

Bare skriv til sidst ved hvert afsnit.

Eksempel:

For at opsummere ovenstående kan vi se, at udviklingen i dansk økonomi er gået i stå. Der er nogle forskellige faktorer, heriblandt finanskrisens indtog og revaluering af valutaen. For at løse det bruges der en ekspansiv finanspolitik med lavere skatter. Bum

 

Så kort kan en delkonklusion skrives. :)


Svar #4
07. juni 2012 af Gulle17 (Slettet)

aahh sådan :P

Mange tak for hjælp + respons! ;D


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. juni 2012 af JonasKbh (Slettet)

"Økonomisk lighed er den måde vi har skabt vores universelle velfærdsstat og hvor vi er blevet et rigt land. Ved at vi alle står sammen og yder vores indsats, så vi derefter kan nyde efter behov. Dermed skaber vi lige muligheder for alle, så det f. eks. ikke skal afhænge af materielle eller kognitive forskelle om kassedamens datter kan få en uddannelse på lige fod med bankdirektørens søn. Det skal ikke være din sociale baggrund, som skal være "herskende for om du kan få den uddannelse, karrierer og dermed det liv, som du selv ønsker."

Det er en meget normativ tilgang du har til det danske samfund, og jeg er slet ikke enig i din vurdering. Inden det citat jeg har medtaget, skriver du at der er forskel på direktør og arbejderlønninger, for bagefter at konkludere, at vi har økonomisk lighed?

Endvidere, så opstiller du f.eks uddannelsesmulighederne som værende uafhængige af socioøkonomiske forhold? Der er rigelig med talmateriale der viser, at forældrenes uddannelsesniveau og indkomst har en signifikant betydning for deres børns videre færd i livet.

Med andre ord; du beskriver DK og vores velfærdsmodel som værende nærmest socialistisk, selvom talmateriale, lønninger etc peger i en anden retning.

Og så må man altså ikke bruge slang så som "tonser":)

 


Skriv et svar til: Samfundsfag årsprøve - retning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.