Dansk Historieopgave

I.g - indledning?

12. juni 2012 af Hulen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg går godt nok i 1.g, for det er altså dér, vi skal skrive Dansk Historieopgave? 

Nå, men jeg skal skrive om Naja Marie Aidt, men særlig vægt på novellerne Lille Fedtøre og Ond i Sulet fra novellesamlingen Vandmærket.. Jeg er så virkelig røvdårlig til det dér med en indledning, så kunne godt tænke mig feedback på det, jeg nu har skrevet - jeg vil elske jer for livet!: 

Naja Marie Aidt er en spændende forfatter at læse af, idet hun, i modsætning til de fleste af hendes kollegaer, ikke har gået på Forfatterskolen. Dette bærer hendes tekster også præg af, idet de ofte er skrevet spontant, og uden mange af de traditionelle poetiske virkemidler. Aidt fødtes i 1963 på Grønland, hvor hun boede til hun var syv. Da flyttede hun og hendes forældre til København, hvorefter forældrene kort efter blev skilt. Ifølge Aidt selv, var hendes tidlige barndom tryg og glædesfyldt, men disse omvæltninger skabte kaos i hendes liv, og kastede hende ud af de trygge rammer. Dette kan have været hende en inspirationskilde i hendes forfatterskab.
Aidt ynder at bruge sine tekster til at skildre menneskets forhold til hinanden når de er på randen af sammenbrud, og ofte tager disse en surrealistisk drejning. Dette gør sig også gældende for novellerne der vil blive behandlet i opgaven.
Først vil jeg kort redegøre for de vigtigste kendetegn ved Naja Marie Aidts forfatterskab, hvorefter jeg vil lave en sammenlignende analyse af Lille Fedtøre  og Ond i Sulet . Deri vil jeg fokusere på novellens skildring af de menneskelige relationer og personer på randen af sammenbrud.  Dernæst vil jeg perspektivere til novellen Eva , og afsluttende vil jeg konkludere på den viden, opgaven har givet.

 

 

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2012 af nann376b (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan din opgave lyder, men synes godt du kan undlade de fakta omkring hende, da de hverken er spændende eller specielt relavant. Måske skulle du skrive noget som fik hende til at skrive som hun gjorde, du er allerede lidt inde i det, der hvor du skriver det med kaos, men synes resten af det information om hende er irrelevant.. Det giver kun plus point hvis din indledning er spændende eller fangende :)


Skriv et svar til: I.g - indledning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.