Psykologi

24 timers - personlighedspsykologi

17. juni 2012 af acanne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsan allesammen :)

Det er første gang jeg poster et spørgsmål, men jeg ville egentlig bare hører om der var nogen derude der ville give en konstruktiv kommentar eller en ide.

Jeg har trukket personlighedspsykologi, hvor jeg har et uddrag fra en bog der handler om forskellige grader af stimulans og hvordan det påvirker individet, bla. udfra om man er det nysgerrige menneske eller det forsigtige menneske, hvor at der også beskrives et forsøg med nogle forsvarspiloter der fik til opgave at ligge i en cabine med bind for øjnene og ørepropper i, hvorefter de fleste fik hallucinationer pga. den manglende stimulans.

Derudover har jeg Hans Eyseneks personlighedsteori med ekstroverte vs. introverte og følelsesmæssig stabillitet vs. følelsesmæssig ustabilitet. Et interview med en sygeplejerske der hedder Ditte Kampmann, som blev syg af stress, og følte skyld over ikke at kunne være tilstrækkelig overfor de børn hun passede på et hospital og hendes egne børn.

TIlsidst har jeg en side med nogle uddrag, hvor en kvinde, en mand og et par beskriver deres kærlighed for fart over fæltet, windsurfing og basejumping.

Lige nu har jeg prøvet at lave en problemformulering der lyder: 

I hvor høj grad former stimulans individets personlighed og på hvilken måde kan stimulans påvirke det enkle individ?

Her tænkte jeg at jeg kunne bruge første halvdel af spørgsmålet til at redegøre for tekst et med stimulans og Hans Eyeseneks personlighedsteori, og bruge anden halvdel til at analysere interviewene og sammenkoble det med de to andre tekster.

Derudover vil jeg perspektivere til hvad man forstår personlighed som inden for psykologien, i form af freuds æg og drifter, humanistisk psykologi med maslows og behovspyramiden og noget med fx. eriksons syn på udviklingen af individet og Daniel Sterns ansigsduetter (som jeg sys handler om stimulans). 

Men ja. Jeg vil hører om der er nogen der har en kommentar til mine ideer, eller måske har nogle ideer til hvad der kunne være godt at have med :) og det er 24 timers 3G eksamen i psykologi på b-niveau.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2012 af klotte (Slettet)

Det lyder helt fint- måske du også skulle fortolke strees....som for lidt travlt og for meget travlt.... Understimuli og ensformighed gir også stresssymptomer- ligesom du kan komme ind på Post traumatisk stresssyndrom.

Adrenalin kick .....er en anden vinkel ?

Held og lykke 

:)

 


Svar #2
17. juni 2012 af acanne (Slettet)

Ja, jeg overvejede om jeg skulle havde det direkte med i problemformulering, så den lød:

I hvor høj grad påvirker stimulans individets personlighed og på hvilken måde kan stimulans påvirke det enkle individs evne til at håndtere stress.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juni 2012 af klotte (Slettet)

foreslå model med for lidt og formeget stimuli ?

 


Skriv et svar til: 24 timers - personlighedspsykologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.