Engelsk

Analysemodel til eventyr

18. juni 2012 af Markhansenx (Slettet)

Hej - er der nogle herinde der har en analysemodel til eventyr i engelsk . Specielt med de forskellige fagbegreber. Det ville være en kæmpe hjælp tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

The funny thing about subjects such as English, Danish, German, French and Spanish is that they are so alike!
How would you analyse and/or interpret a folktale in your Danish lessons?

Useful words would be

time and place, i.e.

This means that the plot is not dependent on a specific time, a specific place or a specific person; it is of universal validity!

By extension of this, it is important to note that the persons are types representing a feature such as evilness.
An example would be the evil stepmother.

number symbolism, i.e.

tallene 1, 3, 7 = the numbers 1,3,7
An example would be tests which the hero usually must undergo.

idioms, i.e.

der var engang = once upon a time
de levede lykkeligt til deres dages ende = they lived happily ever after

... just to mention a few features! :-)
 


Skriv et svar til: Analysemodel til eventyr

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.