Studievejledning

Fra STX til HF

27. juni 2012 af lolzee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle :)

På grund af nogle ret kedelige om stændigheder med mit fremtidige gennemsnit overvejer jeg at droppe ud inden jeg starter i 3.G og starte på HF. Jeg har ledt på forummet, men har ikke fundet noget af relevans for mit vedkommende.

Min studieretning er Engelsk A, Musik A og Samfundsfag B. Jeg har fået en rimelig karakter i både Samfundsfag og Naturgeografi(C) som jeg begge har afsluttet men min Matematik(C) og Biologi (C) karakter har derimod været en kæmpe katastrofe. Mit gennemsnit pt. er 2,3, det vil sige jeg kan stadig få huen, dog er jeg bange for mit gennemsnit, og har ikke lyst til at blive student med et gennemsnit under 6. Jeg har dog stadig muligheden for at forbedre mit gennemsnit, hvilket jeg da også klart vil gøre.

Mit spørgsmål er: Hvis jeg vælger at droppe ud af 3.G og starte på en HF hvor jeg sørger for at have opgraderet både Matematik og Biologi til B er det så muligt derved at 'slette' de to karakterer fra mit eksamensbevis og dermed få endnu en chance til at forbedre mit gennemsnit OG er det muligt at 'overføre' min samfundsfag og naturgeografi årskaraterer til HF, så jeg istedet for de to fag kan beskæftige mig med matematikken og biologien og om muligt fortsætte med mit Musik?

Venlig hilsen mig og god sommerferie til jer alle :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. juni 2012 af Jerslev

#0: Du får ikke årskarakterer på HF, så du skal nok være forberedt på at skulle aflægge prøve i de fag.

Hvis du opgraderer matematik og biologi til B, vil det være dine B-niveaukarakterer, der tæller med i dit gennemsnit.

Snak med en studievildleder om de nærmere omstændigheder.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. juni 2012 af ThymsB (Slettet)

Du kan sagtens tage de 2 fag igen uden at behøve at opgradere dem til B-niveau. Du skal bare lade være med at søge om merit for de to fag, men i stedet kun for de fag, hvor du er tilfreds med din karakter. 

Således kan du få overført dine karakterer fra Samfundsfag og naturgeografi - og tage Biologi og Matematik om


Skriv et svar til: Fra STX til HF

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.