Andre fag

Klage over eksamen

30. juni 2012 af Endangered (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har lige fået min karakter for skriftlig dansk tilbage, 10ende klasse niveau, taget på VUC.

Jeg har søgt på nettet for at se hvor jeg kan klage, men har kun fundet blanketter for universitetet. Er det bare ikke muligt at klage når det ikke er gymnasie eller derover?


Brugbart svar (3)

Svar #1
30. juni 2012 af Casabon

Du bør være opmærksom på, at der skal være en meget god grund til at klage over en eksamen, hvis du skal have medhold. Hvis du blot er utilfreds med din karakter vil du næppe få noget ud af at klage.

Hvis klagen er velbegrundet så har du absolut mulighed for at klage, også selvom det er på VUC-niveau. Der er dog ingen fast blanket. I stedet skriver du en klage direkte og sender den til den VUC som har udstedet karakteren senest 14 dage efter du har modtaget karakteren. Sørg for at skrive klagen udførligt, med en tydelig og præcis forklaring af problemstilling med eventuelle argumenter. Herefter sendes klagen som sagt direkte til din VUC. Du har sandsynligvis mulighed for at sende den via nettet til deres e-mail.

 

VUC vil herefter bedømme om der er hold i klagen, og efterfølgende sende den videre til undervisningsministeret, hvor den vil blive bedømt. At få omdømt sin karakter sker ufattelig sjældent, men du kan muligvis håbe på at blive tilbudt en ny eksamen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. juni 2012 af nielsenHTX

#0 som allerede pointeret i #1 er muligheden for at få ret lille, dermed ikke sagt at du ikke skal klage. Men hvis du skal bruge din 10. klasse til at læse videre på fx. HF, så er det værd at have i mente at det er den højst gennemførte uddannelses gennemsnit som tæller, altså hvis du kommer igennem hf vil karakteren i 10. klassen være uden betydning.


Skriv et svar til: Klage over eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.