Studiebolig

Flytte til Aarhus..

04. juli 2012 af npcnb (Slettet)

Jeg er nu sikker på at blive optaget på statskundskab på AU og forsøger derfor i øjeblikket at finde et sted at bo i Aarhus.

Jeg har i noget tid haft en bruger for boligportalen hvor jeg har søgt efter 1værelses-lejligheder der ligger forholdsvist tæt på Uni, men uden held. Derfor må jeg nok se i øjnene at jeg kan blive nødt til at flytte til enten Viby eller Brabrand

I tilfælde af at andet ikke skulle dukke op hvilken af de 2 bydele bør jeg i så fald vælge? Og er det mest normalt at cykle eller tage offentlig transport til og fra uni? Og hvordan finder jeg bedst en lejlighed/kollegieværelse?

I tilfælde af at folk skulle have nogle ideer til hvordan jeg alternativt alligevel kan komme til at bo tættere på uni er i meget velkomne :)

Har forresten hørt at der er mange der starter på Skjoldhøjkollegiet og så finder noget nyt i løbet af et års tid ? er det er dårlig plan ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
04. juli 2012 af Jerslev

#0: www.kollegie8000.dk er din bedste mulighed.

Sæt hak ved "Boliggaranti" - så er du garanteret et eller andet at bo i inden december.

Ligemeget hvor du kommer til at bo (indenfor zone 1 og 2), så er Universitetet i cykelafstand.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. juli 2012 af aloneiz (Slettet)

Dem jeg kender som har brugt Boliggaranti er endt op med nogle virkelig dårlige steder at bo.

Med hensyn til Skjoldhøj kollegiet, så er det op til dig selv. Jeg arbejder sammen med en som bor derude nu, og som siger at der ikke sker noget "dårligt" omkring ham overhovedet.

Men så har jeg også en del bekendte som har boet derude før, som har en del skrækhistorier, men det er dog også ved at være et par år siden de har boet derude.

Hvis jeg var dig ville jeg se om jeg kunne finde en lejlighed i Arhus via dette link.

Jeg har før haft held med at finde lejlighed igennem ejendomsmæglere som du finder på http://www.aarhuslejlighed.dk/aarhus-lejlighed-ejendomsmaegler/

Ellers så prøv aviser som aarhusonsdag (findes også online), eller stiften


Svar #3
07. juli 2012 af npcnb (Slettet)

Takker mange gange :) Især for de brugbare links #2


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. juli 2012 af SYGNOK (Slettet)

@npcnb

Jeg ved ikke, hvor du flytter fra, men i provinsbyer generelt bør man (efter min smag, selvfølgelig) helt klart prøve at finde et sted i eller i umiddelbar nærhed af bykernen, fordi det ellers kan være lidt kedeligt og kan fremme isolation - især hvis ikke man har kontakter i byen. For at have en realistisk chance for at finde et okay centralt sted at bo til en overkommelig pris med den frist, som du arbejder med, må man dog nok ud i at leje et værelse. Det er der i Aarhus et okay marked for, men det indebærer selvfølgelig, at man gider dele lejlighed med andre. Ud fra min erfaring er det i langt de fleste tilfælde noget, der fungerer, og det er også noget, der giver nogle sociale fordele, men det kan også blive mindre velfungerende - man har jo med den uforudsigelige størrelse, der hedder mennesker, at gøre.

Hvad angår Skjoldhøj, vil jeg - uden at have boet der - sige, at mit indtryk ligner nogle andres. Ballade og indbrud er efter mine bekendtes indtryk ikke ligefrem en del af hverdagen, men det er et kollegium, der - ligesom alle andre - har sine ulemper (bl.a. relativt decentral beliggenhed og hvad vel må kaldes for afledte virkninger af en stor udskiftning og det, at det ofte er et sidstevalg for tilflyttere (bl.a. at fællesarealerne kan være lidt af et rod)), men det er et stort kollegium med alle mulige slags mennesker, og det er et billigt sted at bo med et socialt liv, der er nogenlunde. Det sidste er både noget, jeg har fået at vide af beboere, og noget, jeg har fået indtryk af, de gange jeg har været der.


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. juli 2012 af Eva1986 (Slettet)

Hvis dine forældre har friværdi i deres bolig kan det også være en billig løsning at købe en andelsbolig med hjælp fra et forældre lån. Så kan man sidde billigt, men det kræver at man ved man skal bo i den samme by nogle år. Men mange ved f.eks. at de skal læse i 5-6 år og så kan det være fornuftigt. Det har mine forældre i hvert flaf gjort for min storebror, da han ikek kunen finde nogen bolig.

Læs mere om forældrelån og andelsbolig


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. juli 2012 af xSally (Slettet)

Hej. :)

For at svare på dit første spørgsmål - Brabrand eller Viby: Jeg kender personligt ikke så meget til Viby, men det virker til at være et godt stykke væk fra byen og især universitetet. Jeg bor selv lige udenfor Brabrand og er glad for det. Der er 6 km til centrum og uni, hvilket (når man vænner sig til det) ikke er særlig langt. En yderligere fordel, som jeg også tror ville gælde i selve Brabrand, er, at du kan undgå bakken op til universitetet, som alle de studerende fra midtbyen skal opad hver eneste dag. Jeg cykler altid via Åby Ringvej/Hasle Ringvej og nedad Kathrinebjergvej, og så er jeg fremme.

Det vigtigste er, at du finder en bolig. Hvadend det er midlertidigt hos en ven eller noget familie, i et lille værelse langt ude, eller på et skodkollegie. Sørg for at flytte til Aarhus til eller før studiestart. Det der med at pendle kan rent logistisk set godt lade sig gøre (hvis du bor i Jylland), men det er en kæmpe ulempe hvad angår det sociale på dit studie. Det er enormt vigtigt at være til stede - deltage i rusarrangementer, introarrangementer, og generelt bare være der - for at du kommer til at føle dig til rette, og for at få et sammenhold med dine medstuderende.

Held og lykke med at finde en bolig! Søg som en gal og brug ALLE de kontakter og medier, du overhovedet kan komme i tanker om. Der er virkelig mange, som leder efter bolig i Aarhus pt.... :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
18. juli 2012 af Kulka (Slettet)

Læs følgende link mht. Brabrand/Skjoldhøj: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1159669

Til gengæld har Viby flere busser. Men #6 har ret i, at der ikke er langt til uni på cykel fra Brabrand. (synes dog det er lidt stejl hjemad fra uni :P - men det har nok noget at gøre med min skodcykel.)

 


Svar #8
19. juli 2012 af npcnb (Slettet)

#5

Jeg har selv penge til at købe en andel, men er af den opfattelse at det ikke er så smart.

Efter hvad jeg har hørt fra venner og tv - samt læst i bøger skulle det være en lose-lose idé, da man både skal betale en månedtlig leje/afgift til vedligehold mv. samt betale for andelen, der medmindre man er helt sikker på den økonomiske situation i andelsforeningen nemt kan gå hen at blive svær at komme af med igen.

Jeg har derimod overvejet at købe en ejerlejlighed, men synes dog også det er noget af et stort skridt - og da hverken mine forældre eller jeg har styr på boligmarkedet virker det mest af alt som en jungle. Når man navigerer rundt i diverse annoncer kan 2 lejligheder med næsten samme placering og antal kvadratmeter + alder have enorme prisforskelle. Jeg synes det virker lidt håbløst at give sig i kast med.

Edit: Kan heller ikke finde ud af om pengene egentlig ikke står lige så godt investeret i obligationer i banken


Skriv et svar til: Flytte til Aarhus..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.