Studér i udlandet

Praktik vs. udlandsophold

20. juli 2012 af npcnb (Slettet)

Hej. Det ligger et stykke ude i fremtiden men tænker det ikke kan skade at sætte sig ind i tingene i god tid.

Kan forstå der på mange universitetsuddannelser er bedst mulighed for udlandsophold på kandidaten (i hvert fald statskundskab, AU).

Er det dermed et alternativ til praktikken at læse et semester på et udenlandsk universitet eller kan man begge dele? I tilfælde af at det er et alternativ hvad er da bedst at vælge - Praktik eller at læse i udlandet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juli 2012 af RoberDølhus (Slettet)

Det afhænger jo af flere faktorer der er fordele og ulemper ved begge dele:

Ved et udlandsophold på et universitet kommer du til at møde rigtigt mange andre studerende, du får mange venner og god mulighed for at lære en ny kultur at kende. Sandsynligvis vil du også stifte bekendtskab med nye læringsmåder, og eksamensformer.

Praktikophold, eller internships kan tage forskellig form, den mest poppulære (og "letteste") er et internship på en ambassade. Men du kan i princippet blive intern i alle brancher hvis de vil tage dig. Intern er altså en god mulighed for at få erhvervserfaring og opleve en ny kultur. Ulempen ved et intern er (måske) at du ikke umiddelbart kommer til at møde så mange på din egen alder, og dermed er det ikke så socialt, som et udlandsophold.

Du skal også huske på at du "sagtens" både kan tage et praktikophold og et udlandsophold. Det ene udelukker ikke det andet.


Svar #2
25. juli 2012 af npcnb (Slettet)

Så begge dele er altså muligt? På studiets hjemmeside ser det bare ud til at både et evt. udlandsophold og et praktikophold absolut skal ligge samtidig - nemlig først på kandidaten :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. august 2018 af sfj95 (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Praktik vs. udlandsophold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.