Studiebolig

Flytte hjemmefra

27. juli 2012 af Kritsadaweerathao (Slettet)

Hello people.
- Jeg er en stx studerende, der overvejer at flytte hjemmefra, jeg har fundet en lejlighed sammen med 2 andre drenge, og jeg har så småt prøvet at sidde og lave et budget, for at se om vi egentlig kan få det hele til at løbe rundt :))
- Så hvis der er en venlig sjæl der lige vil kigge på det ville det være super..
Og yder mere har jeg også spørgsmål vedrørende SKAT af min su.. Hvor meget får jeg taget? Og jeg har et job ved siden af som giver godt og vel 3000kr om måneden.. Hvor meget får jeg så taget af min udeboende SU? For det skal jeg selvfølgelig også have med ind i budgetet.. Og det har jeg på nuværende tidspunkt ikke.

MVH

Vedhæftet fil: flytte-hjemmefra-budget.xls

Brugbart svar (2)

Svar #1
29. juli 2012 af NikolajOlsen

Mens jeg boede i min 1-værelses lejlighed betalte jeg 200 kroner om måneden i el. Det samme beløb skal man regne med i både medielicens og tv-abonnement.

Med hensyn til skat af SU, så får I hver 67.944 per år og har et fradrag på cirka 43.000. I skal således hver betale skat af 24.944. I får udbetalt cirka 52.700 om året, hvilket svarer til cirka 4.400 om måneden. Derudover betaler I AM-bidrag og skat af hele jeres lønindtægt. AM-bidrag er 8 % og skatteprocenten afhænger af, hvor I bor, men den er cirka 40 %. I skal altså gange jeres lønindtægt med 0,92 og derefter med 0,6 for at få det udbetalte beløb.

Boligstøtte kan højst udgøre 936 kroner, så vidt jeg kan læse mig frem til.

I skal muligvis have en post, der hedder bøger. Man kan let komme af med 2-300 kroner om måneden for bøger, hvis man læser på en videregående uddannelse.

Derudover ser det fornuftigt ud, specielt hvis I kan regne med de forholdsvis store indtægter fra jeres fritidsarbejde.

NB: I kan som udgangspunkt kun få hjemmeboende SU, hvis I er under 20 og går på en ungdomsuddannelse. Og SU'en for udeboende er noget lavere end det beløb, I har regnet med.


Svar #2
30. juli 2012 af Kritsadaweerathao (Slettet)

Jeg er lige fyldt 18år.. Så jeg kan ikke få udeboende SU?
- Og hvor meget udeboende SU får man så, hvis man ikke får 5600kr? :)

Og skal lige være sikker på jeg har forstået det med SKAT og su korrekt. Så efter personfradraget på 43.000kr vil vi få 4.400kr om måneden?
 


Svar #3
30. juli 2012 af Kritsadaweerathao (Slettet)

Så jeg vil faktisk kun få 2815kr før skat i SU? Også selvom jeg er udeboende?


Svar #4
30. juli 2012 af Kritsadaweerathao (Slettet)

Vil du kigge på mit budget igen?
- Har nemlig fået fuldt tingene ind nu :)
Og når jeg kun får 2815kr i SU, skal jeg vel ikke betale skat af dem eftersom det er går op over personfradraget? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. juli 2012 af NikolajOlsen

Med hensyn til udeboende SU, så kan du som udgangspunkt ikke få mere i SU end du gør i dag. For at få udeboende SU skal der være en afstand på mere end 20 km eller 75 minutter med offentlig transport mellem dine forældres bopæl og dit uddannelsessted, eller der skal være særlige grunde til, at du ikke længere kan bo hjemme, eksempelvis trange boligforhold eller langvarig sygdom (Kilde: SU.dk).

Det er rigtigt hvad du skriver både i #2 og #4. Får I allesammen 2.815 kroner i SU i dag?

Jeg har tilladt mig at ændre lidt i designet på jeres budget og ændret lidt på nogle tal. Jeg har vedhæftet filen, hvor det oprindelige budget er i ark 1 og min udgave er i ark 2. Undlad at ændre i cellerne med grå baggrund.


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. juli 2012 af JonasKbh (Slettet)

Det bliver et svært budget at holde, og at I ikke har budgetteret med licens undrer mig meget? For der er jo lige 2200,- der skal lægges oven i.

 

Er I også sikre på, at I kan få boligstøtte sådan som I har regnet det ud?


Skriv et svar til: Flytte hjemmefra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.