Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP, hjælp vedr. emne!

17. august 2012 af hejY

hej allesammen

jeg skal snart til at skrive SRP, men har virkelig brug for hjælp til inspiration til emne.

min studieretning er bioteknologi A (biologi og kemi), Mat A, Fysik B

jeg vil rigtig gerne skrive i fagende bioteknologi og historie, men kan ikke finde emner hertil.

håber der er nogen der kan hjælpe!

på forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. august 2012 af ThymsB (Slettet)

Måske kunne en idé være Den Grønne Revulotion i 1960'erne, som var en fødevarerevolution med udgangspunkt i teknologisk og biologisk udvikling.

Det kunne også bringe perspektiver til den nuværende globale fødevarekrise. 

Google it!


Svar #2
17. august 2012 af hejY

det lyder spændende, men har du en ide til hvordan man kan gøre emnet mere bioteknologisk end historisk? da man skal lave nogle forsøg/undersøgelser


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. august 2012 af ThymsB (Slettet)

Jeg er samfundsvidenskabelig student og er faldet over emnet gennem faget Naturgeografi. Jeg kender ikke rigtig noget til Biologi eller Kemi, eller for den sags skyld sammenfeltningen Bioteknologi, så det kan jeg desværre ikke rigtig hjælpe med. 

Jeg vil anbefale at undersøge hvilke biologiske "forbedringer" af afgrøder, som man opfandt og udbredte under Den Grønne Revolution. Det er mit bedste bud. Ellers må du nok spørge din underviser eller en anden biologi- eller kemilærer ,om de har en viden indenfor emnet.


Svar #4
18. august 2012 af hejY

ok det vil jeg bestemt gøre. ens opgave skal også være aktuel, så hvad menner du med den nuværende globale fødevarekrise. kan du forklare mig hvad det er ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. august 2012 af ThymsB (Slettet)

Nå, jamen bare de store stigninger på fødevarer globalt set, som gør at der er sket en stigning i antallet af mennesker, der lider af sult på verdensplan. Man kunne jo tænke sig en løsning herpå gennem netop bioteknologiske fremskridt - hvor Historie som fag måske kan give nogle perspektiver fra Den Grønne Revolution. 

Du kan måske bruge det i en indledning og i nogle perspektiverende afsnit i din opgave. Du skal nok ikke direkte tage udgangspunkt i de aktuelle problemer, det ville ligge mere op  til at bruge Samfundsfag (eller naturgeografi). Men det er godt at bruge til at vise, at du har en forståelse for hvad vi kan bruge historien til. 


Skriv et svar til: SRP, hjælp vedr. emne!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.