Kemi

pH

26. september 2012 af 19051309 (Slettet) - Niveau: B-niveau

0,00531M HNO3
0,01156M HCl

100ml af hver af de to oplysninger blandes
beregn pH for blandingen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2012 af mathon

 

             beregn stofmængden af H3O+ i hver af de stærke syreopløsninger
      og
             beregn herudfra den molære koncentration af H3O+

 

             bergegn til sidst pH  

 

 


Svar #2
26. september 2012 af 19051309 (Slettet)

n = c*V = 0,100l * 0,00531mol/l= 0,000531mol
n = c*V = 0,100l * 0,01156mol/l= 0,001156mol


er jeg på rette spor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2012 af mathon

             Ja


Svar #4
26. september 2012 af 19051309 (Slettet)

pH = -log((0,000531+0,001156)/2) = 3,08

er det rigtigt eller?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. september 2012 af mathon

blandingens H3O+-koncentration

                     [H3O+]blanding = ((0,000531mol) + (0,001156mol)) / (0,200 L) = 0,008435 M

                     pHblanding = -log([H3O+]) = -log(0,008435) = 2,1


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.