Historie

2. Verdenskrig

01. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

Hej alle ..

Jeg skal besvare nogle spørgsmål ud fra et kompendie vi har om 2. verdenskrig, men jeg er brændt fast i 1 til flere af de sidste spørgsmål ..

"På et møde i januar 1942 besluttede de nazistiske ledere, at Europas 11 mio. jøder skulle udryddes. Man mener, at tyskerne slog ca. 6 mio. jøder ihjel. Ud fra skemaet kan du se, at tyskerne slog flere jøder ihjel i nogle lande, og færre i andre. Hvad tror du, at grunden er til dette ?"


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2012 af peter lind

I Danmark blev jødeudryddelserne i første omgang sat i bero af politiske grunde. Da man gik i gang lykkedes det en stor del at flygte. I et land i østeuropa(vist nok Ungarn; men det kan du se på din liste) fik politisk pres også sat en stopper for udryddelserne. I Polen gik det vist nok værst til. Det skyldes mange jøder i landet + almindelig antisemitisme i befolkningen. Jøder i for eks. England og Sverige kunne de ikke så godt gøre noget ved.


Svar #2
01. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

så dvs. det skyldtes politiske grunde?
Og da tyskerne havde sat gang i udryddelsen af jøderne, spredtes rygtet, så jøderne kunne nå at flygte?
Og grunden til, at det gik så galt i Polen er, at ikke-jøder i Polen også var antisemitistiske, og derfor var villige til at hjælpe?
Hvilket politisk pres satte en dæmper på tyskernes angreb mod disse lande? - kan du være mere specifik ? :-)

P.s. tusind tak for din hjælp indtil videre :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2012 af peter lind

I Polen skyldes det også mange jøder. Danskerne blev advaret af en af de ledende tyskere, hvilken satte en større flugtaktion igang . Det er komplekst så søge på wikipedia. Det her kræver en længere redegørelse, og det magter jeg ikke


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. oktober 2012 af T83 (Slettet)

I en del lande var det også befolkningen som har hjulpet SS med at finde jøderne. Der var mange kollaborerende folk bl.a. i Ukraine, de baltiske lande, men også i Nordfrankrig (Vichy-regering) og Holland. Det var f. eks. en hollænder som udleverede Anne Frank og sin familie til tyskerne. 

I andre lande fandtes der meget mindre støtte fra befolkning såsom i Danmark eller Bulgarien.


Skriv et svar til: 2. Verdenskrig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.