Matematik

Differentiering...enkelt spørgsmål:)

02. oktober 2012 af CABAL2004 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!
 

Jeg har svært ved at gennemskue dette her. Jeg skal differentiere dette:

1000(A(1-e^(-0,1*t^2))+20)-(p*t)

Jeg er med på at det giver:

1000 * (A (1-e^(-0,1*t^2))+20) -p

og så:

1000 * A * t * e^(-0,1*t^2) - p

Er dette korrekt? skal der ikke ske noget med de 1000 ?

Mange tak!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2012 af mathon

 

 

      ( 1000(A(1-e^(-0,1*t^2))+20)-(p*t) ) '  =  -1000A· e-0,1*t^2·(-0,2t) - p = 200•A•t•e-0,1t^2 - p

 

 


Svar #2
02. oktober 2012 af CABAL2004 (Slettet)

Hej, tak for din hjælp...igen:)

Hvor kommer de 200 fra?


Svar #3
02. oktober 2012 af CABAL2004 (Slettet)

Hvad hvis den for eksempel hed 3000(A(1-e^-0,02*t^2)+40)-(p*t) ?

Hvad ville de 3000 så blive til, og hvordan?

Tak:)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2012 af mathon

 

        ( 3000(A(1-e-0,02*t^2) + 40) - (p*t) ) ' = -3000A· e-0,02*t^2·(-0,02t) - p = 60•A•t•e-0,02t^2 - p


Svar #5
02. oktober 2012 af CABAL2004 (Slettet)

Mange tak.....men jeg ville gerne vide hvordan de 60 kommer? :)

 

Tak for hjælpen
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2012 af mathon

    

                       -3000 • (-0,02) = 60


Svar #7
02. oktober 2012 af CABAL2004 (Slettet)

Men i det forrige spørgsmål, med de 1000, så ville det give

-1000*(-0,1) = 100

...og ikke 200?


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. oktober 2012 af mathon

rettelse til #4

 

        ( 3000(A(1-e-0,02*t^2) + 40) - (p*t) ) ' = -3000A· e-0,02*t^2·(-0,04t) - p = 120•A•t•e-0,02t^2 - p


Skriv et svar til: Differentiering...enkelt spørgsmål:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.