International økonomi

Find det relative prisforhold i ligevægt for en ren bytteøkonomi

02. oktober 2012 af NickiFS (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Allesammen.

Jeg ligger inde med en større økonomiopgave i mikroøkonomi.

Jeg kan normalt godt regne opgaverne, men i denne omgang er jeg stået helt af, så håber at nogen af jer kan hjælpe mig.

Opgaven lyder som følger:

Betragt en økonomi med to forbrugere, A og B og to varer, x1 og x2. Lad de to forbrugeres præferencer være beskrevet ved følgendenyttefunktioner:

UA(x1,x2) = x1 + 2x2
UB(x1,x2) = min{x1,2x2}

De to forbrugeres initialbeholdning er givet ved:

ωA=(12,0)
ωB=(0,12)

Spørgsmålet jeg lige nu tumler med lyder således:

I ligevægt i denne økonomi, hvad må det relative prisforhold nødvendigvis være?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2012 af Walras

Tegn scenariet, så får du nok en idé. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2013 af ma1908 (Slettet)

Jeg sidder netop med denne opgave. Jeg har tegnet scenariet, men jeg kan altså ikke lige se hvad prisforholdet skulle være.
Håber der er nogen, som vil forklare mig det.
På forhånd tak.

Skriv et svar til: Find det relative prisforhold i ligevægt for en ren bytteøkonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.