Religion

Abrahim

08. oktober 2012 af lillebil - Niveau: 9. klasse

jeg har svært ved at forstå hvad abrahims rolle er i islam og kristendom. og forskellen mellem islam og kristendom syndefaldet

jeg håber at der er nogle der kan hælpe ,mig

i forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2012 af TakJesus (Slettet)

Jeg ved ikke så meget om islam, men jeg skal alligevel prøve at svare dig.

For det første kaldes han i Biblen Abraham, mens han i Koranen hedder Ibrahim.

I Biblen er han gift med Sara, men da hun ikke kunne få børn gav hun ham sin trælkvinde, Hagar, for at hun kunne føde dem et barn. Hagar fødte ham så sønnen Ismael. Efter noget tid viste Gud sig for Abraham og sagde at han skulle blive talrig på Jorden. Gud velsignede Sara så hun blev gravid og fødte sønnen Isak, som Gud ville oprette sin pagt med. Hagar og Ismael blev efter nogle år sendt væk fordi Ismael ikke skulle arve sammen med Isaak. Gud tester efter noget tid Abraham, hvor han siger at han skal slå sin søn Isak ihjel, dette gør Gud for at se om Abraham gør som han siger. Da Abraham skal til at slå Isak ihjel, siger Gud at han ikke skal gøre det alligevel. Fordi Abraham var tro mod Gud blev han regnet som retfærdig, og han kaldes derfor i kristendommen "troens fader". Jesus nedstammer fra Abraham og Isak. (1 mosebog 16-25), (Matt. 1), (Romerne 4).

I islam er Ibrahim en profet og, som sagt, far til Ismael, som ifølge Koranen er arabernes stamfader. I Koranen er det omvendt, der er det Ismael der skal ofres og ikke Isak, som det står i Biblen. Ifølge Koranen byggede Ibrahim og Ismael kabaen i Mekka, som anses for at være Guds hus og den aller helligste bygning i islam.

 

Jeg ved ikke noget om syndefaldet ifølge islam, men i Biblen havde Gud skabt Adam og Eva, og de havde fået at vide at de måtte spise af alle træer i Edens have undtagen Kundskabens træ som gør at man kan kende forskel på godt og ondt. Slangen fristede Eva til at spise af det træ Gud havde forbudt dem, hvorefter hun også tilbød Adam af træets frugt. Da de senere møder Gud og skammer sig over at de er nøgne, kan han se at de har spist af det forbudte træ. Han vælger derfor at smide dem ud af Edens have fordi de har syndet. Det er så der Jesus senere kommer ind i billedet, hvor han ved sin død påtager sig vores synd, så vi kan få tilgivelse. (1 mosebog 2-3).


Brugbart svar (2)

Svar #2
12. oktober 2012 af Thugnerd (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Abrahim

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.