Historie

Romerrigets fald (3.årsopgave)

28. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg kunne godt tænke mig at skrive om "Romerrigets fald" i 3.årsopgaven. Derfor ville det være rart hvis nogen som allerede har skrevet om dette emne ville skrive hvad de syntes om, at skrive om det og evt. hvad de lagde hovedvægten på. Hvis nogen kan nævne nogle gode bøger eller kilder til emnet modtages dette også med glæde.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2003 af darkseer (Slettet)

hmm.. du kunne se filmen romerrigets fald. du kunne også læse og forklare hvorfor historikere har ændret deres syn på romerrigets fald som årene er gået. fx. kan du nok finde danske uddrag af edward gibbons' 'The Decline and Fall of the Roman Empire' fra 1700 tallet, også sammenligne den med en nutidig begrundelse, fx. edward goldsmith's 'Det romerske Riges undergang. En sociologisk og økologisk tolkning'..

http://www.sparknotes.com/history/european/rome4/

tjek også her

Svar #2
29. september 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg skrev om romerigets fald i 2.g. Jeg lagde hovedvægten på tre forskellige forfatteres teorier, fra hver deres tid. Hvis du har fået bogen der hedder "romeriget" i skolen, bør du kigge på de kilder der er der i.

Svar #3
29. september 2003 af SP anonym (Slettet)

Gjorde du også anonym? Jeg kiggede på Gibbons teori og en marxistisk og en nyere... det var spændende

fik et 11-tal

Svar #4
30. september 2003 af SP anonym (Slettet)

der findes mindst 20 forskellige ogpaver af dem på studienet.dk!

Svar #5
30. september 2003 af SP anonym (Slettet)

Jeg skrev om det vestromerske riges fald i 2.g, hvor jeg lagde hovedvægten på de foprkskellige faktorer og årsager til faldet. Dette fandt jeg dog meget svært da jeg ikke kunne finde mange kilder (som ikke var børnebøger - skønt man stadig kan få meget basisviden af børnebøgerne). Men politikkens verdenshistorie 5: "Romerriget" er en god kilde til mange forskellige emner inden for republikkens fald, det vest- og østromerske riges fald og meget mere. Dog endte min opgave alligevel med at blive til et 9-tal

Skriv et svar til: Romerrigets fald (3.årsopgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.