Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Price elasticity

23. november 2012 af cille6 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 

har et spørgsmål som godt nok er til 1. semester på erhversøkonomi uni, men måske nogle kan hjælpe?

 

We are on an oligopolistic market and the prevailing Q and the corresponding price/unit of the product in question is  (P, Q) = (100, 400). If prices are increased above this level by the supplier the Ep (= price elasticity) = - 4. He expects to be the only one increasing his prices.

If he decreases prices the Ep = -2 and he expects the other sellers in the market to follow along and copy his price changes.

For this product, TC = 0,05Q2 + 25Q + 15.000. tr – tvc = profit. TR = P*Q

Question 6
What are the optimal values for P, Q, TR, TVC and Net result for this supplier?

 

Jeg har ingen ide om hvordan jeg rigtig kommer videre her fra da jeg kun har en værdi for q og p, og ikke 2 som det kræves for at regne price elasticity.. 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. november 2012 af okerne (Slettet)

Men spørgsmålet kræver jo ikke, at du skal finde priselasticiteten? Jeg undrer mig desuden over din TC-funktion. Skal det første led forstås som Q2 ,Q*2 eller Q2?


Svar #2
25. november 2012 af cille6 (Slettet)

nej jeg skal finde dem ud fra priselasticiteten, kunne ikke finde ud af hvad jeg skulle kalde det :) men det er Q^2 :)

 

tror jeg har fundet ud af det.. bruger den knækkede efterspørgsels funktion :)


Skriv et svar til: Price elasticity

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.