Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Indvinding af olie fra kridt

27. november 2012 af lola1992 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er i gang med en eksamens rapport omkring indvinding af olie fra kridt. Jeg sidder fast i min diskussion, og ved ikke helt hvad det er jeg skal skrive om der. 

Jeg har også et lille problem omkring indvindingsgraden. Der står at formlen for indvindingsgraden er: (U*100)/Olie
U = hvor meget olie der er kommet ud af kridtet i ml
Olie = hvor meget olie kridtet indeholder, hvis man antager samme porøsitet som den prøve jeg har lavet først (kridt uden olie)

Her er så mine tal (5*100)/11,52 = 3,4 % Jeg synes bare at 3,4 virker som et meget småt tal, og har derfor prøvet med andre tal (5*100)/4,8 = 104,1 % hvilket lige pludseligt bliver alt for meget


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2012 af Kasper73

Pas...

 

Men det jeg lige hurtigt kunne læse  var at med meget optimisme kunne man udvinde 30% olie fra en meget porøs kridt, så det er vel ikke utænkeligt at det kan ligge så lavt, hvis din kalk har været  meget tæt....

ellers er der et par sider her:

 

http://www.ystrom.dk/naturviden/Moen/undergrundLM.htm

Står langt ned på siden...

eller her:

https://www.studienet.dk/Opgaver/Indvinding-af-olie-fra-kridt-177657.aspx


Svar #2
28. november 2012 af lola1992 (Slettet)

Tak skal du have, det først link hjalp en del! 


Skriv et svar til: Indvinding af olie fra kridt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.