Latin

Syntaks

27. november 2012 af JustMyName (Slettet)

Hej. Jeg er lidt i tvivl om denne sætning. 

"Han fremmumler dem hele tiden på en snotdum og bøvet måde"

Han = subjekt
fremmuler = verballed
hele tiden = adverbialled
på en snotdum og bøve måde = adverbialled

Men hvad med dem? For at finde genstandsled, skal jeg jo spørge "Hvad fremmumler han?" Det kan ikke besvares. Derfor må "dem" være hensynsled? Har jeg ret?

Det haster. Har AP-eksamen i morgen. På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, "dem" er da genstandsleddet, direkte objekt.


Svar #2
27. november 2012 af JustMyName (Slettet)

Hvorfor?


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

"dem" er jo netop svaret på dit spørgsmål: "hvad fremmumler han?".


Skriv et svar til: Syntaks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.