Studievejledning

HTX Vibenhus ?

29. november 2012 af rami452 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Folkens

Jeg vil gerne spørge jer om hvilke gymnasier er bedst, da jeg har valgt at tage HTX. Er HTX Vibenhus eller Sukkertoppen nogle gode gymnasier ?

Altså er mennesker og lærerne racister ?

Hvordan er miljøet derovre? Hvordan er det med undervisningen, får man noget ud af den ? 

Findes der nogle gymnasier, der er bedre end de nævnte ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2012 af navn1994 (Slettet)

Akhi, det er meget forskelligt, man kan ikke bare bedømme et helt gymnasie sådan. Tag det som ligger tættest går jeg ud fra er bedst.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2012 af SabMo (Slettet)

Hej rami452.

Jeg kan helt klart anbefale HTX Sukkertoppen, da jeg selvfølgelig selv går der (1.g).

Men også fordi det er en super fed skole, hvor alle (næsten) kender alle, trods der er 700 elever.

 

Sukkertoppen har de fedeste lærer og studievejlederne er bare PÅ! 

Ja og så er skolen også henholsvis ny, så der er lækre lokaler og lounges.

 

Altså er mennesker og lærerne racister ? nej slet ikke, og det kommer selv fra en indvandre ;-)

. Jeg har en lærer der gør undervisningen til stand-up, da han ved det fag han har, ikke nødvendigvis fanger elevernes opmærksomhed. :)

 

Hvordan er miljøet derovre? Hvordan er det med undervisningen, får man noget ud af den ?

Tro det eller lad vær, men det minder ret meget om STX, hvis man kigger på 'personerne''. altså det er ikke som man tror om nørder (briller, bøljer, langt hår). Folk der går der, kunne ligeså godt have taget STX eller HHX... så nørdet er folk ikke ;-)

Min biologi lærer er professor, så  er det jo op til en selv, hvor meget man vil  få/have ud af undervisningen. Selvfølgelig er der mange afleveringer på et HTX gymnasium, men det overskueligt!!. Ellers rykker lærerne med glæde afleveringsfristen. 

Findes der nogle gymnasier, der er bedre end de nævnte ?

Nej det gør ikke haha. Sukkertoppen er den bedste mulighed, hvis du gerne vil have 3 fede år.! åårh kunne blive ved, men sidst lad mig nævne klassernes fantastiske sammenhold. 

 

Mvh, en glad HTX-elev :D 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Hej

Jeg har selv nogle venner der har gået på HTX henholdsvis (sukkertoppen).

Du skriver om lærene er racister? Er du sikker på, at det ikke bare er dig, der ser situation sådan? Jeg er selv indvandre og har aldrig oplevet en lærer der er racist eller racistisk.

Jeg ville klart IKKE anbefale HTX, da de fleste jeg kender har katogoriseret det som meget dårligt! De fleste siger, at uddannelsen bygger for meget på fag, som er irrelevante, og som ikke tilgodeser en fremtidig akademisk uddannelse. Fag som fx IT og Biologi (på høj niveau) er fag, som fx ikke er adgangsgivende, og derfor ikke behøves. 

Jeg ville klart anbefale STX (den eneste rigtige gymnasielle uddannelse ;) )

STX er alment, og har en god fagkombination, og desuden en masse forskellige mennesker.


Svar #4
01. december 2012 af rami452 (Slettet)

Øhh jeg skal være læge og jeg har været til praktik på htx sukkertoppen og jeg kunne også godt lide undervisningen. Derfor tror jeg at det er det jeg tår og ikke stx da man ikke går meget op i det naturvidenskabelige fag som jeg er rigtig dygtig til.

Brugbart svar (1)

Svar #5
01. december 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Hmm.. Du bestemmer jo helt selv, hvad du vælger :).

Du vil gerne være læge? Ja, så skal du fandme også "tage dig sammen" og få 10-12 tallerne :). Det kræver dog ikke en special uddannelseinstitut for at blive læge.

Ikke for at være ond eller diskriminerende, men jeg har set en stor tendens til at indvandre vælger htx med store drømme om at blive fx. læge osv. Det ender dog altid med at de ikke har den rigtige fagkombination eller et alt for dårlig gennemsnit. Så tag i agt, og pas på med at sige, "jeg skal være læge"`.

Ps. Stx har et højere elevgennemsnit i afgangseksaminerende. Desuden er fagkombination adgangsgivende til minimum 30% af arbejdsmarkedet, og med linjen med helt 91% af arbejdsmarkedet. Dette opfylder Htx, HHX og HG ikke.


Svar #6
02. december 2012 af rami452 (Slettet)

Vent jeg forstår ikke. Er stx bedre fordi man får bedre gennemsnit eller hvad forklar.

Brugbart svar (1)

Svar #7
02. december 2012 af Hexaemeron (Slettet)

#5

Et generelt højere gennemsnit, har jo ikke nødvendigvis noget at gøre med, hvad der er godt for den enkelte. 

#6

Hvis du er god til de naturvidenskabelige fag, er det helt fint at vælge HTX. Gør det, som virker bedst for dig, ikke hvad alle andre tror er bedst for dig. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. december 2012 af hellerup2900 (Slettet)

#6

Du skal selvfølgelig tage den uddannelsesinstitut du helst vil gå på!

Jeg fakturede på udsagnet omkring forskellen mellem landsgennemsnitet. Hos STX er gennemsnit højere end HTX, hvilket er lidt mystisk, men hvem ved hvorfor. Dette er dog ikke ensbetydning med, at du skal vælge den ene fra.

Jeg tror selv på, at man normalvis for et højere gennemsnit med brede faglige fag i forhold til for "mange" naturvidenskabelige fag. Medmindre du er vildt dårlig fagligt til andre sproglige fag? Isåfald er htx et godt valg.

Igen vil jeg sige, at jeg ser en tendens til at mange indvandrer vælger htx, og derved tror at det er "den sikre vej", hvilket det åbenlys ikke er, da alle uddannelsesforløb kræver stort fagligt engegament.


Svar #9
04. december 2012 af rami452 (Slettet)

Jeg tar HTX jeg gider ikke at have de ligegyldige og kedelige fag som historie osv. Min stærkeste sider er mere de videnskabelige fag.


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. december 2012 af Hebi

Uden at lyde diskriminerende så ville jeg være forsigtig med allerede nu at beslutte dig for at tage medicin studiet, da det ellers kan risikere i nogle hårde nederlag. Jeg så mange 2.generations indvandrer på mit gymnasie som enten ville være læger eller advokater, men som langt fra fik gennemsnittet til det. Selv hvis du kom ind på 1 af de pågældende uddannelser, er disse uddannelser meget teoretiske, og kræver en omfattende mængde arbejde.

Medicin (som er uddannelsen til læge) har en adgangskvotient mellem 10 -11, dvs. at dit karaktergennemsnit fra gymnasiet skal ligge deroppe af hvis du skal have en chance for at komme ind.

Jeg siger udelukkende det her fordi jeg har set det flere gange. Mit råd til dig er: kig på flere forskellige uddannelser, og lav en prioriteringsliste over hvad du vil i stedet for fra dag 1 at sige: ''jeg vil være læge''.


Svar #11
06. januar 2013 af rami452 (Slettet)

Min far er læge...

Jeg får gode karakter i skolen. JEg er er god til naturfag. OSv


Brugbart svar (1)

Svar #12
07. januar 2013 af bummelumbumbum

#3

Bare fordi et fag ikke er adgangsgivende til uddannelser, betyder da ikke at det er ubrugeligt.


Brugbart svar (1)

Svar #13
08. januar 2013 af Hebi

#11 okay, jeg undskylder i så fald. Min far er selv af anden etnisk baggrund end dansk, så det er ikke for at virke fordomsfuld jeg siger det. Det er bare, at man ser tendensen så tit på gymnasierne :-).


Skriv et svar til: HTX Vibenhus ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.