Studievejledning

STX Studieretning og gymnasiumvalg

03. december 2012 af LeonhardEuler

Hej Alle

Til sommer skal jeg videre fra folkeskolen til STX, men desværre jeg problemer med at vælge min studieretningen. Jeg har på det nuværende tidspunkt et karaktergennemsnit på 10,6, og attrår at viderelæse til til medicin på Universitet. Jeg er forvirret omkring A-B-C fag, derfor ønsker jeg at en eller anden kunne forklare mig hvad det går ud på. Såfremt ønsker jeg at have flere A fag end normalt for gange med mit karaktergennemsnit, når jeg skal videre til Uni., men hvis man har 3 flere a fag, betyder det man har mulighed for gange sit karaktergennemsnit med 1.09, fordi for hver A fag pluser man med 3%. Hvilke forskelle  forskelle er der fra A til B fag, og hvor mange yderligere A fag kan man tage?               Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2012 af navn1994 (Slettet)

Der er særlige fag du har brug for i særlige uddanelser, se på hvilke fag medicin kræver hvis du ønsker at læse det. 

Hvis du fx skal have Mat A, så skal du have en linje som giver mulighed for Mat A, osv.

 

A = 3 år

B = 2 år

C = 1 år

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2012 af Andersen123312 (Slettet)

En utrolig god ting at gøre, hvis man er i tvivl omkring adgangskrav til fx, universitetet el.lign, så gør brug af denne hjemme side www.ug.dk. Her kan du se hvad adgangskravene er, altså i beståede A-B-C fag osv.


Svar #3
03. december 2012 af LeonhardEuler

Tak, men hvordan kan man vælge flere A Fag? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. december 2012 af Hexaemeron (Slettet)

Der er flere muligheder for at få ekstra fag på A-niveau. Det kan både være i kraft af din studieretning, dit valg af 2. fremmedsprog eller som valgfag i 3.g. 

Dansk og Historie er obligatoriske fag på STX på A-niveau. Dermed har du allerede 2 af de 5 eller 6 A-fag, der kræves for at få en karakterbonus på henholdsvis 1,03 og 1,06. 

Derudover vil der i din studieretning være defineret minimum 1 fag på A niveau. Den traditionelle studieretning til et medicinstudium vil være Matematik A - Fysik B - Kemi B som udbydes på alle gymnasier i Danmark, fordi den giver mulighed for at komme ind på næsten alle naturvidenskabelige uddannelser i Danmark. 

Vælger du denne linje er du oppe på 3 A-fag og skal vælge minimum 1 mere for at opfylde kravene, men du kan som nævnt vælge op til 6 A-fag totalt. 

Dine muligheder for yderligere A-niveau fag vil typisk være: 2. fremmedsprog (vælger du et begyndersprog er du sikker på at få det på A-niveau, mens du er afhængig af at andre også ønsker at vælge Tysk eller Fransk op på højere niveau, hvis du vælger et fortsættesprog) Engelsk (som vil være en opgradering fra det obligatoriske B-niveau) samt naturligvis Fysik og Kemi. 'En dobbeltopgradering af et C-fag som samfundsfag eller musik er også en principiel mulighed (men det er bestemt ikke alle steder, at det kan lade sig gøre). 

Kan du ikke få dine ønskede A-niveau fag på dit gymnasium, kan du også, såfremt du får tilladelse til det, tage et ekstre A-fag gennem HF-enkeltfag. 

Jeg ved ikke om det er muligt / tilladt at have 7 A-niveau fag, men det giver i hvert fald ikke en ekstra bonus. Desuden gives der jo bonus for tidlig studiestart på 1,08. 


Skriv et svar til: STX Studieretning og gymnasiumvalg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.