Religion

Ekstremisme?

05. december 2012 af JacobGGG (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad ved i om ekstremister? Bare nogle facts om nogle virkelige ekstreme regler og ting de gør, og som adskiller dem fra normalt-troende. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Taliban / Al-Qaida - Terrororganisationer som går indfor den totalitære form for islam. De går stærkt indfor håndhævelse af Sharia, og bruger gerne fysisk afstraffelse. Lever et liv uden for stor indflydelse fra det moderne samfund.

Hiz-ut-tarir - En politisk/religiøs muslimsk/islamisk organisation som går indfor den mere højrefløjsorienteret islampolitik, hvor samfundet skal være bygget på islamiske normer og værdier såsom: Sharia. De er samtidig anti-demokratisk og har fascistiske holdninger til nogle problemstillinger.

KKK (Ku Klux Klan) - En Kristen organisation med global medlemstal (dog med flertal i USA). Deres ideologi er bygget på den spirituelle del af kristendommen. De er nazistiske og fascistiske, og accepterer derfor ikke indvandre især hvis de følgende indvandrer er af ikke vestlig udseende. De henviser til en ren race af hvide kristne folk.

Zionister - I Isreal er der en del ekstramistiske Zionister, som går stærkt indfor den radikale jødedom. De ønsker et samfund, som skal tilgodese jøderne. Og ønsker derfor ikke, at palæstinenserne får en selvstændig stat. Zionisterne bruger gerne totalitær vold for, at få deres holdninger igennem i form af militærmagt. Deres holdning ligger i beskyttelse af jødedommen, og det folk som er blevet "jagtet" gennem flere tusinde år, og som derved nu (ifølge dem) har retten til at være selvstændige og suværinære.


Svar #2
06. december 2012 af JacobGGG (Slettet)

Tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2013 af unefillee (Slettet)

#1


Med hensyn til kkk, ved du så hvorfor, det er, at de kun ser hvide mennesker, som mennesker med værdi (hvis det er det, som det er, de mener)? Altså hvad er deres grund til det?


Skriv et svar til: Ekstremisme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.