Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Gældsrenten

12. december 2012 af jakob2117 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

 

Jeg sidder midt i en srp og skal lave en regnskabsanalyse. 

I dne forbindelse skal jeg udregne gældsrenten,

men jeg er i tvivl om de finansielle omkostninger KUN tæller udgifterne, eller om man skal trække de finansielle indtægter fra. 

er det -2462 eller 1283 - 2462 = -1179 der er det rigtige?


Brugbart svar (2)

Svar #1
12. december 2012 af emul0c

Tror ikke helt jeg ved hvor du vil hen. Men hvis du skal regne gældsrenten ud på baggrund af gæld og finansielle omkostninger er det klart at du ikke skal have finansielle indtægter med, da du ellers vil få en ekstremt lav rente.

Finansielle indtægter = renter for de penge du har i banken
Finansielle omkostninger = renter for den gæld du har.


Skriv et svar til: Gældsrenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.