Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

NV-prøve snart!! HJÆÆÆÆLP

12. december 2012 af Kamillaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heeeey guys! 
Skal aflevere min endelige rapport i slutning af ugen, så har lige brug for lidt hjælp til spørgsmålene der skal besvares i løbet af afleveringen.

Jeg har skrevet lidt til det 2 første spørgsmål, men forstår virkelig ikke helt, hvad det er jeg skal skrive om, under de forskellige spørgsmål og er bange for at jeg har gjort det helt forkert... Så er ved at være lidt desperat! og har virkelig brug for hjælp. :)

Spørgsmålene: 

1. Redegør for hvor stort dit energibehov er pr. døgn, herunder forklares hvad der menes med hvilestofskifte. Forklar kort hvad energien skal bruges til i kroppen. Inddrag hvordan man kan måle og beregne hvilestofskiftet ved at inddrage svedekasse-forsøget.

2. Redegør for hvad der menes med nyttevirkning. Inddrag herunder øvelsen ”Bestemmelse af kondital”, hvor det oplyses at kun 23 % af kroppens arbejde går direkte til at drive cyklen, hvorimod langt størstedelen bliver til kropsvarme Forklar hvordan kroppen skiller sig af med overskydende varme.

 

3. Til frokost indtager du en kyllingeburgermenu (se skema nedenfor). Beregn det totale energiindhold i menuen, og beskriv hvordan energiindholdet/brændværdien i maden kan bestemmes. Sammenlign energisammensætningen i menuen med sundhedsstyrelsen anbefalinger.

Kyllingeburgermenu:

Kyllingeburger (191 g)
Kulhydrat: 41,7g
Fedt: 24,5 g
Protein: 20,8 g

Pommens frites (116 g)
Kulhydrat: 33 g
Fedt: 16,3 g
Protein: 3,7 g

Mellem cola (400 mL)
Kulhydrat: 44 g
Fedt: 0 g
Protein: 0 g

4. Hvor stor en del af dit daglige energiforbrug dækker menuen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2012 af elev1g (Slettet)


Skriv et svar til: NV-prøve snart!! HJÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.