Studievejledning

Mediefag på stx

15. december 2012 af FMikkelsen

Hej jeg går i 9 klasse nu og skal snart til, at vælge gymnasie. Mine forældre fik mig til at gå på stx, selvom jeg var lidt skeptisk. Jeg er meget interesseret i film og vil derfor gerne have mediefag. Jeg har desværre hørt at mediefag er et fag mange tager fordi det er nemt. Ville gerne høre om mediefag er et fag for dem som er meget film interesseret, eller bare et fag hvor alle slackerne går? 

Jeg overvejer, at gå på ørestaden da det skulle være et godt medie gymnasie, det ligger bare rimelig langt væk. Er der nogle gode gymnasier som har meget fokus på medier i københavn området?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2012 af navn1994 (Slettet)

Går selv på Ørestaden, og mediefag var et af de sværeste fag. Bare roligt, Per Helmer er ikke en slacker lærer.


Svar #2
15. december 2012 af FMikkelsen

Haha ok ørestaden ligger desværre rimelig langt væk fra mig :( 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2012 af hellerup2900 (Slettet)

Jeg oplevede selv, at Mediefag C var et fag man tog, da man skal have et kunstnerisk fag. Jeg havde selv Mediefag, og interessede mig overhovede ikke indenfor film, det samme svar ville du få fra de andre i min tidligere Mediefag klasse.

Mediefag blev dermed et såkaldt "skal bare overstås" fag, og inden gav nogen bestemt betydning ind i faget.

Jeg gik dog ikke i gymnasie i København, men i Storkøbenhavn. Så jeg ved ikke om det er en almindelig tendens eller om det kun er gældende på nogle gymnasier.

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. december 2012 af 123434

Du skal se et par film. Lærer om filmiske virkemidler(lys,beskæring,lyd osv). Noget du lærer i mediefag, har du sikkert lært i dansk(8-9.klasse) Du skal lære at lave en film.

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. januar 2013 af mathilde499

Hejsa!

Jeg har selv haft mediefag på b-niveau, men har skiftet linje, da det ikke var så meget mig. Jeg valgte det fordi det lød spændende, og fordi en af mine veninder godt kunne lide at have det. Det første halve år (grundforløbet) bestod stort set kun a teori, teori og teori. Vi nåede dog lige at gå i gang med at skulle lave en nyhedsudsendelse. Jeg vil ikke sige at det er noget slacker fag (selvom min storebror siger at det er) - man kan bare ikke bruge det til noget efter gymnasiet/der er ikke nogen uddannelse der kræver mediefag.

Før jeg skiftede studieretning tog vi en test i mediefag, og min lærer sagde at der var 1 ud af 5 der dumpede. Så let er det ikke ligefrem ;)

Men når du nu interesserer dig for film (og alt bag film osv., som fx klipning, lys, modtager/afsender osv.) så synes jeg at du skal tage det på b-niveau hvis dit gymnasie udbyder det. Har du det på b-niveau har du det i 3 år :) På mit gymnasie hedder den eneste linje med mediefag på B således: Engelsk A, mediefag b, matematik c.

Det lyder lidt som om at du ikke gider at gå på gymnasiet? Hvis ikke, så find noget andet - måske er en praktisk uddannelse mere dig? Jeg tager egentlig selv bare en gymnasiel uddannelse, da jeg ikke helt ved hvad jeg vil i fremtiden, og så åbner en gymnasiel uddannelse op for mange ting. Men hvis du ikke kan lide det, så kan det blive 3 lange år. Jeg synes allerede selv (efter kun ½ år) at jeg er skoletræt, og kan ikke vente til jeg er færdig med gymnasiet!

Håber du finder ud af det :)

 


Skriv et svar til: Mediefag på stx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.