Studievejledning

Dilemma i 2.g :-(

07. januar 2013 af Tals (Slettet)

Jeg står i det dilemma, at jeg ikke er særlig glad for mit gymnasium. Jeg er blevet kastet rundt mellem skolerne i min kommune, hvorefter jeg er endt i en klasse som jeg ikke hører til i. Jeg har ikke kunnet tage mig mod til at stå frem overfor mine forældre, at jeg er malplaceret. Jeg havde valget i 9. klasse, at komme på et dansk gym (som mine forældre) eller komme på det tyske gym i mit område. Jeg har gået på tysk skole hele min barndom, så det var det oplagte valg. Dog valgte jeg det danske for at følge videre på mine forældres norm. 

Jeg trives ikke på dette gymnasium. Jeg er lige pt halvejs gennem2.g, inden juleferien modtog jeg en advarsel for forsømmelse pga for meget sygdom. Dog tror jeg også at det netop er fordi jeg ikke trives her. 

Havde tænkt mig at se om jeg kan skifte gymnasium til det tyske hvor alle mine andre kammerater er, dog er jeg ikke sikker på hvordan???

Skal jeg starte helt forfra, eller er det muligt bare at tage 2. g om? Kan jeg måske også bare starte i deres 2.g klasse, altså i samme årgang som den jeg er i nu, og så læse op eller komme op i nogle andre prøver etc??

 

Nogen som har noget erfaring med dette? Eller bare nogle gode råd?

 

Mange tak på forhånd! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2013 af Feen3 (Slettet)

Det er jo lidt svært at svare på, hvis det er et tysk gymnasium, men hvis du går på et dansk og feks vil skifte over på et andet dansk mener jeg, at man plejer at have været igennem det fleste ting på samme tid - feks. Skriver de fleste dansk-historie opave i efteråret i 1 eller 2g og man har haft flere AT- forløb osv. Det kommer self an på, hvilke linje du har også - nogle har jo oldtidskunskab i 2g, hvor andre har det i 3g. I min klasse har vi netop fået en ny pige ind, hvor hun kom fra et andet gymnasium og hun virker til at have været igennem det samme som os, men prøv evt, at snakke med det tyske gymnasium og hør, om du vil kunne følge med osv ?:) for det er da træls at du går og har det skidt


Svar #2
07. januar 2013 af Tals (Slettet)

ja, jeg har tænkt mig spørge dem. Der skulle ikke være store forskelle på undervisningsmaterialet. Det er sådan set et dansk gymnasie, bortset fra at undervisningen foregår på tysk. + man får det tyske Abitur sammen med den danske studentereksamen.

 

Men mange tak for svaret :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2013 af Feen3 (Slettet)

Så lidt :) - jeg håber da, at du finder ud af noget :) 


Skriv et svar til: Dilemma i 2.g :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.