Historie

Stamfunktion

14. januar 2013 af Yusuf123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er bestemt ved
f(x)=3x^2-5x+2
Bestem den stamfunktion F til f, der opfylder, at F(2)=8.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2013 af ChemistryIsKey

     f(x) = 3x2 - 5x + 2

     F(x) = x3 - 5x2 / 2 + 2x + K

Funktionen skal gå igennem punktet (2,8) og udfra dette punkt kan du finde den tillagte konstant K

     8 = 22 - 5 * 22 / 2 + 2 * 2 + K <=>

     8 = 8 - 10 + 4 + K <=>

     K = 6

Den efterspurgte funktion er herved

     F(x) = x- 5x2 / 2 + 2x + 6


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at give vink til opgavens løsning i stedet for at give den færdige løsning.

I øvrigt er din værdi for K ikke korrekt, da F(2) = 23 - (5/2)·22 + 2·2 + K = 8


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.