Almen studieforberedelse (AT)

Forsøgsmennesker

29. januar 2013 af peter09 - Niveau: A-niveau

Jeg vil meget gerne skrive en AT omkring Forsøgsmennesker i emnet 'Det gode liv'. Hvor vidt kan nutidens teknologi og forskning udvide sig? og perspektivere det til Immanuel Kants filosofi omkring etik og moral.

Er der nogle der måske havde kendskab til hvilke ting man 'testede' folk/krigsfangere med under 1. eller 2. verdenskrig, eller  andre kontroversielle test på mennesker i nutiden?

Idet at jeg har valgt fagene kemi (A) og filosofi(C), ville det være dejligt hvis der blev beskrevet hvad stofferne gjorde og reagerede med hvad man har gjort bedre fra dengang til nu.?

 

Peter


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. januar 2013 af Bankier (Slettet)

Det er meget interessant emne du har valgt dig.

Uden at vide det, regner jeg med at det var mest udbredt under 2. verdenskrig.

De data, som man nu anvender ved behandling/redning af hypotermiske patienter stammer fra kz-lejre. Hvorfor har man ikke gentaget forsøgene? Fordi de var inhumane, dog har disse resultater været med til at rede mange mennsker. Dette kan ses ved udvikling af redningsveste. Hertil var der mange tvillingeforsøg.

Du skal se på  nytteetik (UTILITARISME) i denne forbindelse.

Jeg kender ikke umiddelbart til bestemte stoffer der blev testet, men det har sikkert været mange toksikologiske forsøg af forskellig art. 

  


Svar #2
29. januar 2013 af peter09

Tusinde tak!  det kunne være godt med en form for 'tidslinje' til dette projekt og se i hvilken retning forsøgene peger hen ad.

Tænkte også på de såkaldte Supermennesker (her i nutiden), sæddonnernes egenskaber hvor barnet kan 'fremstilles'

I forhold til utilitarisme (nytteprincippet) havde jeg tænkt på noget Hume og Bentham overfor Kants filosofi omkring mennesket (ikke en ting eller regnskab)

Har du nogen links til forsøgene? :)


Skriv et svar til: Forsøgsmennesker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.