Samfundsfag

identitet og modernitet

29. september 2005 af Pronsess (Slettet)
Jeg skal skrive en samfundsfagsopgave omkring identitet og modernitet, hvor jeg skal diskutere hvilke sammenhænge der er mellem samfundsforandringerne og individets identitet. Sagen er at jeg slet ikke kan finde ud af at komme i gang og jeg aner ikke hvor jeg skal starte eller slutte. Er der eventuelt nogen der har nogle gode råd, eller opgaver hvorfra jeg kan hente inspiration for min tid er ved at løbe ud (skal aflevere d. 6 oktober)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2005 af sja (Slettet)

Hej.. prøv at slå nogle sociologer op, såsom Anthony Giddens, Ulrich Beck, Ronald Inglehart, Habermas osv. De vil helt sikkert kunne hjælpe dig. Generelt kan man sige at individet er blevet langt mere individualiseret - det er andre værdier der nu gør sig gældende end for et par generationer tilbage. Der er ikke længere en fastlagt identitet: Fordi farmand er tømrer, behøver du ikke blive det. Man skal træffe sine egne valg. Håber det hjælper lidt.

Svar #2
29. september 2005 af Pronsess (Slettet)

Jeg har allerede set på en masse sociologer så som Dukheim, weber, Tönnis og Simmel og jeg ved også godt hvad de mener om overgangen fra det traditionelle samfund til det industrielle samfund, men mit problem er bare, at jeg ikke ved hvor jeg skal starte. Opgavespørgsmålet lyder følgende: diskutér, hvilke sammenhænge der er mellem samfundsforandringer og individets identitet.
Skal jeg fx starte med at sige at den franske sociolog Émile Durkheim mener at bla bla bla og bruger følgende begreber som bla bla bla til at analysere bla bla, hvorimod at Tönnis mener at overgangen har betydningen bla bla bla for individet...?
Er det at diskutere??
Min lærer siger jeg skal komme med nogle påstande og underbygge dem med teorier og begreber og stille argumenter op over for hinanden for at belyse eventuelle forskelle og lighedder, men jeg synes bare det er ret svært at gå til. Det skal siges at det er første gang jeg skriver sådan en opgave her. Hvad skal jeg stille op?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2010 af detLine (Slettet)

Hej.

Jeg ved godt, det er længe siden dit indlæg blev oprettet nu, men jeg står i lignende situatioen, og tænkte om jeg ikke må din opgave, hvis du fik den skrevet?

MVH. Line.


Skriv et svar til: identitet og modernitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.